Java: Snaptu - mnoho klientov v jednej aplikácii

Aplikácia Snaptu je adware, ktorý združuje niekoľko zaujímavých online aplikácií do jednej. Pri úvodnom spustení je nutné potvrdiť aplikácii prístup na internet. Následne sa zobrazí ponuka miniklientov rozdelená do matice ikon 4 x 3. Ako prvé odporúčam prejsť nastavenia a prispôsobiť si nastavenia a ponuku podľa svojich potrieb. Prispôsobenie je naozaj jednoduché a zvládne ho každý.

fotkafotkafotka

Moju ponuku miniaplikácií tvorili: Facebook, Twitter, AccuWeather, Picasa, Flickr, Google Calendar a Dictionary. Po úvodnom spustení Facebooku som bol milo prekvapený. Konečne som našiel funkčný klient, ktorý prehľadne zobrazuje statusy a dokáže s nimi aj pracovať. Okrem tejto základnej funkcie aplikácia umožňuje prezerať profily priateľov, vyhľadávať medzi nimi či písať si správy. Chýba nahrávanie fotografií, ale tento neduh je vyriešený možnosťou odosielania snímok cez e-mail. Facebook klient ma svojimi možnosťami prekvapil a tým pádom som vyriešil absenciu aplikácie pre Symbian S60 3rd. Snaptu samozrejme funguje nielen pre smartfóny, ale aj pre obyčajné mobily s podporou Javy.

fotkafotkafotka

Aplikácie ako Twitter, Picasa či Flickr ponúkajú zrejme podobné možnosti. Nakoľko nemám vytvorené konto na týchto serveroch, nemohol som ich funkčnosť vyskúšať. Zaujímavou je aj aplikácia AccuWeather, ktorá zobrazuje aktuálnu predpoveď počasia na vami vybranú oblasť. Predpoveď je zobrazená vždy na najbližšie dva dni. Google Calendar je taktiež veľmi jednoduchý, ponúka možnosť vytvoriť a prezerať udalosti, ktoré ste si naplánovali. Nakoľko je Snaptu online aplikácia, synchronizácia s Google Calendarom je okamžitá. Poslednou aplikáciou v mojej ponuke je Slovník. Ten funguje v angličtine a iba ako výkladový. Slová teda neprekladá, iba vysvetľuje ich význam.

fotkafotkafotka

Snaptu je výbornou aplikáciou, ktorá plnohodnotne nahrádza wapové verzie populárnych serverov. Reklamy v miniaplikáciách sú zanedbateľné, a preto môžem túto aplikáciu len a len odporučiť. Pozor však na to, že Snaptu vyžaduje neustále pripojenie na internet, a tak sa používanie tejto aplikácie môže odraziť na výdrži batérie.

fotkafotkafotka

Download: Getjar.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu