Google tvorí mobil pre internetové telefonovanie?

Séria intenzívnych krokov Googlu vládnuť nielen na poli internetových vyhľadávačov, ale aj v internetových prehliadačoch (Chrome), operačných systémoch pre mobilné telefóny (Android) či operačných systémoch pre počítače (Chrome OS) vyústila do ďalšieho míľnika.

Google ponúka v rámci Gtalk chatovanie a (video)telefonovanie už dnes. V októbri Google kúpil spoločnosť Gizmo5, ktorá sa zaoberala internetovým telefonovaním v štýle Skype. Dnes sa na Gizmo5 nemôžete ani registrovať, tímy Gizmo5 a Google Voice pracujú spoločne na pravdepodobne novom vylepšenom projekte.

Všetky aktuálne správy spustil denník The Times, ktorý uverejnil fotografiu (obrázok) nového Google-fónu. Ten nebude obsahovať klasické telefonické funkcie, ale poslúži na telefonovanie cez internet. To však nemusí znamenať, že okrem Wi-Fi sietí nebude využívať aj dátové siete mobilných operátorov.

Keďže je dnes už bežné, že internetový hovor do cudziny je často lacnejší než hovor z klasického mobilu, pričom medzi používateľmi internetovej služby sú hovory bezplatné, Google pôjde zrejme tiež touto cestou. Je pravdepodobné, že majitelia nového Google-fónu budú ostatným majiteľom aj používateľom Gtalk volať zadarmo, a na iné čísla za výhodnejšie ceny, než sme napríklad na Slovensku zvyknutí.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu