Prvé spojenie komerčného terminálu a siete LTE

A zase máme o krok bližšie ku "4G" sieti. Ericsson a Samsung zrealizovali prvé prepojenie terminálu so sieťou LTE na svete.

Tlačová správa:

Ericsson a Samsung zrealizovali prvé prepojenie terminálu so sieťou LTE na svete

Spoločnostiam Ericsson (NASDAQ: ERIC) a Samsung sa vo švédskom Štokholme podarilo dosiahnuť prepojenie komerčného LTE terminálu od Samsungu (prvý na svete) so živou sieťou od Ericssonu. Je to významný míľnik na ceste za realizáciou 4G.

 

LTE zmení užívateľskú skúsenosť s mobilnými širokopásmovými službami tým, že poskytne ultra-vysoké rýchlosti prenosu dát kdekoľvek a kedykoľvek. LTE prinesie jedinečné služby, akými sú internet TV, mobile video blogging, on-line videohry a vysokorýchlostné mobilné biznis prostredie.

 

Podľa plánu budú komerčné LTE siete ponúkať služby svojim zákazníkom od roku 2010. Nimi prenášané objemy dát vysoko prevýšia možnosti dnešnej mobilnej širokopásmovej siete. Užívatelia budú môcť zostať pripojení a využívať bezchybné vysokokvalitné online služby dokonca aj pri pohybe.

 

Samsung a Ericsson spolu vyvinuli procedúry potrebné pre dokončenie tohto end-to-end integračného programu. Vďaka rozsiahlemu testovaniu v Štokholme sa zosúladili Samsung LTE terminál (dongle) a infraštruktúra od spoločnosti Ericsson s priemyselnými štandardmi pre komerčné rozmiestnenie (3GPP Release 8 z marca).

 

Johan Wibergh, Senior Viceprezident a riaditeľ sietí spoločnosti Ericsson, povedal: „Toto je prvýkrát, keď komerčný LTE terminál, zosúladený so štandardmi, preukázal úplnú súčinnosť so živou sieťou. Pre Ericsson a mobilný priemysel je to významný míľnik. Spoločnosť Ericsson sa teší na využitie svojho vedúceho postavenia v zavádzaní LTE technológie, pretože pomáha zákazníkom vstúpiť do novej sféry komunikácie, a zároveň skvalitňuje užívateľskú skúsenosť klientov širokopásmovej siete. Spolupráca s firmou Samsung je úspešná a ukazuje sa, že LTE služby budú čoskoro pripravené pre použitie na trhu.“

 

„Sme nadšení, že môžeme informovať o prvom LTE zariadení, ktoré funguje v úplnej súčinnosti so štandardmi a je kompatibilné so živými LTE sieťami,“ dodáva Byungduck Cho, výkonný viceprezident Centra pre výskum a vývoj, digitálne média and komunikáciu spoločnosti Samsung Electronics. „Tento mobilný terminál posunie skúsenosť užívateľov na vyššiu úroveň, pretože ponúkne zážitok z využívania širokopásmového internetu postavenom na LTE infraštruktúre.“

 

LTE umožňuje zatiaľ nepoznaný výkon v prenose dát v čase špičky, v účinnosti spektra a v dobe prenosu. LTE je možné využiť v nových aj v existujúcich frekvenčných pásmach. Navyše je tento terminál vyvinutý tak, aby minimalizoval náklady na prevádzku a údržbu siete.

 

End-to-end spojenie zabezpečuje Ericsson prostredníctvom LTE FDD technológie, pričom využíva vlastnú živú LTE sieť a prvý komerčný LTE terminál na svete od spoločnosti Samsung.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu