Skúsenosti s Androidom 2.0

Server Boygeniusreport.com priniesol prednedávnom zaujímavé postrehy s nefinálnou verziou operačného systému Android 2.0. Nový systém doteraz nebol oficiálne predstavený a dokonca ani zdokumentovaný.

fotkafotkafotka

Prvým vylepšením je priama podpora Microsoft Exchange. Zmenou prešiel aj e-mailový klient, ktorý združuje prácu s viacerými kontami. Pre prácu s Gmailovým kontom je stále nutné použiť zabudovanú špeciálnu aplikáciu. Mapy sa dočkali taktiež menších zmien. Pribudla funkcia vrstiev (Layers) a multitouch gesto (poklepanie dvoch prstov), ktorým mapu priblížite. Oddialenie nemá skratku, takisto nefunguje ani iPhonové ťahanie prstami.

fotkafotkafotka

Grafika internetového prehliadača je ďalšou novinkou v Androide 2.0. V nefinálnej verzií chýbala podpora Flash 10. Naopak, pribudlo multitouch približovanie a odďalovanie stránok poklepaním dvoch prstov. Na domácu obrazovku pribudol YouTube widget, ktorý umožňuje nahrať video dvoma klikmi. Nevýhodným je nový štýl inteligentného odomykania obrazovky, kedy pri každom zhasnutí displeja musíte opakovane zadávať heslo.

fotkafotkafotka

Novinkou je aj aplikácia Car Home. Táto miniaplikácia vám umožňuje ovládať telefón hlasovými povelmi pokiaľ šoférujete. Umožňuje vyhľadávať v telefóne, na internete či prezerať mapu, apod. Aplikácia spravujúca kontakty ponúka zaujímavú funkciu. Každý kontakt otvorí po poklepaní naň malé submenu, z ktorého môžete rýchlo otvoriť Facebook profil, vykonať hovor či poslať e-mail. Každopádne, Android 2.0 vyzerá už zo zhotovených screenshotov atraktívne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu