Citrusový slaďáčik

Klop, klop. Mobilné Vianoce začínajú klopať na dvere svojimi zasneženými labkami, takže presne dva mesiace budú odteraz Upratovania hlavne o jedličkách, santoch, soboch a inej lesnej hávedi, ktorú stretnete na prechádzke nórskym lesom. Snáď sa pridajú aj vysmiati zákazníci. Áno, hovorím o vás.

Začneme vážnejšie. Za tie roky sa akosi stalo slovenským štandardom, že väčšina zmlúv začína a končí od októbra do decembra. Takže na augustovú otázku pri bazéne "Nazdar Jaro, už si sa zaviazal a využil tú výhodnú ponuku?", zvyčajne dostanete odpoveď "Nie Zdeno, čakám predsa na vianočnú akciu." Fenomén výhodných ponúk operátorov s úspechom valcuje všetko ostatné, čo melancholické typy určite v kútiku duše trápi.

Ako to už býva zvykom, prvá začala magenta. Tá sa nevie vzdať naivnej predstavy, že slovenskému ľudu okrem mora chýba aj more minút. Samozrejme vo vlastnej sieti a v čase, keď letí vysávanie, oddych a Superstar, čiže počas víkendu. Kto teda vynechá nákup jednej položky v obľúbenej "tridsiatke", môže za ušetrené eurko porozprávať blízkym ako sa má a ako by sa chcel mať, keby na to mal. Paušálnici sú vždy viac cenení, takže ušetria aj za 160 znakov v SMS.

Veru, veľa správ v tomto týždni začínalo slovom T-Mobile. Ten prihodil do ringu nové fóny a na zlosť žilinského exprimátora pokryl GGG signálom okresné mesto na juhu Slovenska.

Citrus zabrnkal ľudu slaďáčik, konkrétne na €-dur stupnici. Stačí ignorovať ponuku akciových fónov pri zasnívanom paušále a slečna v nabúchanej blúzke vytiahne z náprsného vrecka zopár zložených 10-euroviek. Samozrejme platí odveká GSM rovnica - čím viac nám dáš, tým viac dostaneš. Pre menej majetných zostane teda iba miešok s drobákmi, ktoré si teta odložila na desiatu. Inšpirácia legendárnym Jánošíkom, je zrejmá, veď kto v dnešnej dobe dáva chudobným?

Aj vy patríte k tisícom zúfalých ľudí, ktorým chýba vedúceho video? Mne síce nie, ale aspoň objasníme dôvod, prečo sa stáva z týždenníka občasník. Tí, ktorí na titulke podvedome klikli na ikonku Operátori a namiesto toho na nich vyskočila štatistika krádeží áut a test vedúceho Fiatky, zostali určite prekvapení. Nemusíte mať však strach, Richard svoje štvorročné fóňacké dieťa nenechal bez dozoru, ani mu nebude krupicovú kašu variť konkurencia. Jednoducho má odteraz viac nápadov, tak sa realizuje. Aj keď stretkový návrh na PodVolantom.eu neprešiel.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu