3D Sonic Max: nový snímač odtlačkov od Qualcommu

Ide o nástupcu aktuálnej technológie 3D Sonic Sensor. Ponúka dvojicu dôležitých vylepšení, ktoré zrejme ocení každý používateľ. Očakáva sa, že by sme ho mohli vidieť v pripravovanom Galaxy S11.

Qualcomm na svojom summite okrem procesorov predstavil aj novú technológiu čítačky odtlačkov v displeji s názvom 3D Sonic Max. Jej najväčšou výhodou je, že ponúka podstatne väčšiu oblasť snímania. Vďaka tomu dokonca umožňuje autentifikáciu dvoch prstov naraz. Výrobca podstatne zlepšil aj presnosť skenera. 

Aktuálne čítačky odtlačkov v displeji nemajú najvyššiu úspešnosť rozpoznania vášho prsta. Fungujú len v jednej malej oblasti, na ktorú musíte prst priložiť presne. Zväčšenie snímanej plochy a zlepšenie presnosti je teda vítaným vylepšením. Doterajšie riešenie od Qualcommu s názvom 3D Sonic Sensor využíva napríklad Samsung, v top modeloch Galaxy S10 a Galaxy Note 10.

Mnohí preto očakávajú, že nový 3D Sonic Max by sme mohli vidieť v pripravovanom Galaxy S11. Hovorí sa však aj o tom, že by Samsung mohol pracovať aj na vlastnom riešení rozpoznávania odtlačkov. Finálne uzamykanie modelu Galaxy S11 ukáže až čas. 

Zdroj: Qualcomm


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu