Android: Facebook

Aplikácia Facebook pre Android, ktorá nahrádza populárnu mobilnú verziu m.facebook.com klientom, je jednou z najsťahovanejších a najpopulárnejších aplikácií v Android Markete. Klient je na ovládanie veľmi jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Svojou funkčnosťou pripomína najmä verziu pre iPhone.

fotkafotkafotka

Facebook klient po spustení automaticky zobrazuje hlavnú nástenku s odkazmi a statusmi ostatných používateľov, s ktorou môžete okamžite pracovať. Pridávanie komentárov či vlastných statusov je teda otázkou pár sekúnd. Menu aplikácie umožňuje prepnúť z hlavnej nástenky na vlastnú, kde vidíte svoje príspevky a informácie. Nastavenia takisto ponúkajú manuálne obnovenie (refresh) stránky, rýchle spustenie fotoaparátu s možnosťou okamžitého odoslania fotografie a funkciu logout, ktorá vás odhlási. Hlbšie nastavenia aplikácie umožňujú zvoliť si automatické obnovovanie (ktoré začína pri tridsiatich minútach), notifikácie (s možnosťou výberu, pri ktorých udalostiach vás telefón upozorní) a spôsob, akým vás telefón pri udalosti upozorní. Okrem vibrácií si môžete aktivovať aj upozorňovanie blikaním LED diódy či štandardným facebookovským alebo vlastným tónom.

Aplikácia je prehľadná a jednoduchá, páči sa mi na nej možnosť podrobného prispôsobenia, no najmä prepojenia s domácou obrazovkou. Stačí pridať aktívny widget na jednu zo základných obrazoviek a môžete rýchlo a jednoducho pridávať či prezerať nedávne statusy vašich priateľov. Mobilný Facebook klient pre Android je dostupný v Markete zdarma pod položkou Social a ja ho môžem každému užívateľovi Facebooku len vrelo odporučiť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu