Nokia N900 naživo

Aká je Nokia N900? My sme mali možnosť stretnúť sa s týmto zariadením na niekoľko minút.

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia N900

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Klávesnica má len tri rady tlačidiel, pričom horný je umiestnený tesne k ramenu s displejom, a tak sa na ňom nepíše práve pohodlne.

V zavretom stave N900 funguje ako úplne jednoduchý mobil bez prístupu k iným funkciám okrem telefonovania (hovor, kontakty). Na "hranie" musíte telefón otočiť na ležato, prípadne ešte vysunúť spomínanú klávesnicu.

Veľký dotykový displej je tlakový. Prekvapenie, ktoré však má svoje opodstatnenie. Jeho reakcie boli ukážkové a vďaka staršej technológii môžete použiť aj dotykové pero. V tomto smere nie je N900-ke čo vytknúť.

Rýchlosť reakcií prázdneho telefónu bola príkladná, uvidíme s finálnym softvérom a po nainštalovaní všetkého potrebného.

Zaujímavosťou je domáca obrazovka, resp. séria zoradených domácich obrazoviek, po ktorých sa pohybujete prstom ako medzi obrazovkami Androidu. Ono vôbec celé Maemo pripomína OS Android. Ale hlavne tou domácou obrazovkou. Celý systém je na pohľad veľmi strohý. Internetový prehliadač je postavený na Firefoxe 3.5.

Nokia N900 je veľká (väčšia než N97), s novým OS, pre ktorý zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne aplikácie, ale i tak jej dávam nádej na úspech. Nokia bude OS Maemo tlačiť najmä do vybavených smartfónov a Symbian zrejme ostane pre tie lacnejšie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu