Užívaj a využívaj

Babie leto je tu, poznať to hlavne na výrazných babách a nevýrazných GSM novinkách. Ale štyridsiate Sobotné upratovanie nevynecháme. Trošku vtipu a irónie možno rozvíri prach a nenápadné roztoče.

Aj fón vie všetko. Takmer. Pri čom však zahanbene kapituluje a vztyčuje bielu zástavu, je absencia fyzickej klávesnice. To platilo doteraz. Človek je tvor vynaliezavý a rafinovane vylisovaný kúsok plastu z čínskej fabriky za 30 dolárov to vyrieši. A všetci vieme, že nie všetko naoko odpudzujúce, odpudzuje aj pri užívaní. Kam sa dá ešte zájsť? Kto vynájde nezmyselnejší iPhone adaptér?

Téčko sa rozhodlo pomôcť tým, ktorí sú v kaši, bez zmyslu života a svetom kráčajú s pocitom totálnej komunikačnej beznádeje. Áno, myslíme všetkých easyčkárov bez kreditu. Kreditu, ktorý dáva silu žiť. Z tejto ohromnej šlamastiky má pomôcť zúfalo znejúca SMS s textom ZAV, alebo KREDIT. Tá je určená obetavému "známemu", ktorý sa jej určite poteší. Aj vám sa vynoril obraz potápajúceho sa Titanicu v chladných vodách Pacifiku a bezradný radista vysielajúci signál SOS? Vtedajšia doba mobilom nepriala, inak by aj odolná Nokia 3720 dostala cez držku a integráč.

Operačný systém Android sa začína cítiť na trhu ako sladkovodná ryba v pive, čiže prvotný pocit rozpaku nahradil flegmatický úsmev a potreba požierať čoraz viac okolia. Nová verzia, Nové telefóny s jeho účasťou a navyše aj navigácia vyrastajúca na rýdzo slovenských pasienkoch, sú vystretým prostredníkom pre Symbian, Windows Mobile, aj OS X použitému v Ajajáájfone. Dosah a rozsah pôsobenia Googlu je teda naozaj veľký.

Tamtararááááá! Pripravíme červený koberec, go-go tanečnice, dychovú hudbu Drietomanka a s hlasným potleskom privítame mobilnú capacitu, čiže vedúceho a jeho video. Dvojtýždňová taktická prestávka pomohla, veď aj poľsko-slovenský Jánoszík vznikal sedem rokov. Anička slintá pri štvorminútovom Richardovom intre a tí ostatní pri pohľade na nový Samsungáč.

Ale nová osmičková Nokia by sekla tiež, hoci nešokuje výbavou, ale cenou. Dve výplaty hore-dole, prípadne sa štýlovo pooháňať valaškou pri terchovskom bankomate. Časy zbojníkov zavesených na háku sú už za nami, tých novodobých chráni zázračná imunita. Poslanecká.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu