Nokia Money - mobilné finančné služby z Fínska

Nokia Money je nová mobilná finančná služba na finančné riadenie a platby z mobilného telefónu.

Nokia 26. augusta 2009 predstavila Nokia Money, novú mobilnú finančnú službu, ktorá ponúka zákazníkom s mobilným zariadením prístup k základným finančným službám. Pre mnohých zákazníkov to bude prvá možnosť prístupu k takýmto finančným službám.

Služba Nokia Money bola navrhnutá tak, aby bola jednoduchá a pohodlná ako volanie alebo odosielanie SMS správ. Umožní použivateľom posielanie peňazí inej osobe len pomocou telefónneho čísla dotyčného, platenie za tovar a služby, zaplatenie inkasa alebo dobitie predplatených SIM kariet (SIM top-up). Služby budú dostupné 24 hodín denne kdekoľvek, čo ušetrí čas a cestovné náklady. Nokia buduje širokú sieť Nokia Money pobočiek, kde môžu zákazníci vložiť alebo vybrať hotovosť zo svojich účtov.

4 miliardy mobilných telefónov, ale iba 1,6 miliardy bankových účtov

„Veríme, že mobilné finančné služby ponúkajú trhovú príležitosť s dlhodobým rastovým potenciálom. V mnohých krajinách vlastníctvo mobilných telefónov významne prevyšuje používanie bankových účtov, čo naznačuje, že veľa užívateľov mobilných telefónov má obmedzený prístup k základným finančným službám. Vďaka štyrom miliardám užívateľov mobilných telefónov a iba 1,6 miliardy bankových účtov, globálny dopyt po prístupe k finančným službám predstavuje príležitosť kombinovať mobilné zariadenie s jednoduchými, ale silnými finančnými službami ako Nokia Money“, povedala Mary McDowell, výkonná viceprezidentka a vedúca vývoja Nokie.

Mobilné platby budú ďalším krokom dodania finančných služieb stovkám miliónom ľudí, v meste alebo vo vidieku, hlavne v rozvíjajúcich sa ekonomikách.

„Vidiecki zákazníci využijú hlavne prevody peňazí a mestským používateľom, zvyknutým na online služby, umožní Nokia Money zaplatenie inkasa, kúpu cestovných lístkov, lístkov do kina alebo dobitie kreditu z mobilného telefónu.„

Nokia Money bude prevádzkovaná v spolupráci s Obopay. Táto služba bude otvorená a bude spolupracovať s mobilnými operátormi a finančnými inštitúciami.

Služba Nokia Money bude predstavená v Nokia World 2. a 3. septembra 2009 v nemeckom Stuttgarte. Postupne bude dostupná na vybraných trhoch od začiatku roka 2010.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu