Nedostatok iPhone 3GS v predajniach

Píšete nám, že v predajniach mobilných operátorov Orange a T-Mobile nie sú telefóny iPhone 3GS k dispozícii, a že sa na ne čaká aj niekoľko týždňov.

VIDEO: Mobilný týždenník 06 - jablkový fenomén

ZÁKLADNÉ INFO: iPhone 3GS

Preto sme sa oboch firiem, ktorých sa problém týka, opýtali na aktuálny stav.

Orange predáva už len nový model iPhone 3GS. Na ten môže zákazník v predajni spísať rezerváciu a predajca mu zavolá, akonáhle bude telefón dostupný. Alexandra Piskunová z Orangeu dodáva, že "ďalšie telefóny Orange očakáva na konci septembra, vzhľadom na schopnosť dodávateľa dodať požadované množstvá v želanom termíne berúc do úvahy celosvetový enormný záujem o toto zariadenie".

T-Mobile má aktuálne vo svojich predajniach ešte dostatok staršieho modelu iPhone 3G 8 GB aj 16 GB. Ten sa od nového modelu líši snáď len slabším procesorom a 2 Mpix fotoaparátom bez zaostrovania. K situácii s novým modelom iPhone 3GS je vyjadrenie T-Mobilu nasledujúce:

"Globálne dodávky nového iPhone 3GS sú momentálne značne limitované, a tak v súčasnosti nedokážeme pokryť nečakane vysoký záujem zo strany zákazníkov. Dostupnosť iPhone 3GS závisí od viacerých faktorov; spoločnosť Apple nevie celosvetovo pokryť aktuálne požiadavky operátorov a zásobuje ich iba limitovaným počtom zariadení.

V súčasnosti nie je možné odhadnúť, ani upresniť prípadný termín ďalších dodávok. Naša spoločnosť však aktívne pracuje na minimalizovaní času na obdržanie dodávok a uspokojenie zákazníkov v čo najskoršom čase. Zároveň sa ospravedlňujeme našim zákazníkom za vzniknutú situáciu."

Diskusia k článku:

Začať diskusiu