Symbian: Jbak Taskman - správca úloh

Jbak Taskman je zaujímavým freewarovým správcom úloh od Juriya Bakunina, ktorý má na konte aplikácie ako Jbak Tools, DEedit či ThePencil. Program je jednoduchý na ovládanie a nenáročný aj svojimi požiadavkami na pamäť. Jbak Taskman sa spúšťa automaticky pri štarte a beží na pozadí. K spusteniu aplikácie sa dostanete dlhším podržaním tlačidla pre vstup do menu. Namiesto jednoduchého zoznamu spustených aplikácií sa zobrazí ponuka Jbak Taskmanu, v ktorom prehľadne vidíte aktuálne bežiace aplikácie či voľnú pamäť. Aplikácia sa skladá z dvoch okien, v ľavom sa zobrazujú spustené aplikácie (podľa nastavenia môžete vidieť aj systémové procesy), v pravom nájdete "rýchle menu", do ktorého si navolíte vlastné skratky pre rýchle spustenie aplikácií. Prvých desať sa dá spustiť aj klávesovými skratkami.

Možnosti programu sú naozaj široké. Základné funkcie ako zobrazenie voľnej pamäte v telefóne, na pamäťovej karte či zostávajúcej pamäte RAM je samozrejmosťou. Pohodlné ukončovanie a spúšťanie aplikácií priamo z menu správcu úloh nikoho neprekvapí. Stlačením mriežky sa dostanete do ponuky nainštalovaných aplikácií, ktoré môžete nielen spúšťať, ale aj určovať ich pravidlá. Stlačením hviezdičky zamknete klávesnicu a súčasne Jbak Taskman minimalizujete. Svoj telefón môžete z menu správcu úloh aj pohodlne reštartovať. Jbak Taskman zobrazí aj aplikácie a procesy, ktorým môžete meniť prioritu, nastavovať automatické štartovanie aplikácií či ich ukončovanie.

Aplikácia je dostupná bezplatne v rámci beta testovania pre všetky mobilné telefóny bežiace pod operačným systémom Symbian S60 ( verzie 9.1 až 9.4). V bezplatnej finálnej verzii údajne nebudú fungovať niektoré funkcie.

Produktová stránka: Jbak Taskman

Diskusia k článku:

Začať diskusiu