Orange: BlackBerry služba za necelých 11 eur mesačne?

BlackBerry Internet Service je riešenie určené tým, ktorí chcú využívať výhody okamžitej e-mailovej komunikácie aj bez vlastného e-mailového servera. Umožňuje prístup až k 10 e-mailovým schránkam pomocou protokolov POP3 a IMAP. Na stránke www.blackberry.orange.sk si nastavíte doručovanie e-mailov z vybraných, konkrétnych e-mailových účtov (napr. ...@gmail.com, ...@post.sk) a e-maily doručené do týchto schránok vám prídu do mobilu okamžite - ako SMS-ka.

Čo všetko služba BlackBerry dokáže sa najlepšie dozviete, keď si ju vyskúšate - v Orangei len za 0,03 € na 30 dní. Ak službu budete chcieť využívať aj po 30 dňoch, nemusíte už nič robiť, platí vám aj naďalej. V opačnom prípade si ju jednoducho bezplatne deaktivujete.

BlackBerry Internet Service je možné vďaka aplikácii BlackBerry Conect využívať aj na smartfónoch Nokia, Windows Mobile, Symbian UIQ, ale ideálne sú s ňou prepojené zariadenia BlackBerry.

K vami vybranému základnému balíku je možné si aktivovať aj doplnkové BlackBerry Roaming 1 MB alebo BlackBerry Roaming 5 MB, ktoré vám umožnia prenášať stanovené množstvo dát v zahraničných sieťach. Keďže BlackBerry oreže klasický textový e-mail veľký asi 2 kB len na niekoľko bajtov (prípadne stoviek bajtov), bežná týždňová textová e-mailová komunikácia s niekoľkými dokumentami Word vás bude "stáť" asi 1 MB.

Problém BlackBerry v Orangei bol v malom objeme dát - ku "rýchlej elektronickej pošte" ste dostali len 10 MB, ktoré nestačili ani na bežné surfovanie po niekoľkých webových stránkach denne. Podľa témy Orange - BIS zmena od 01.08.2009 v našom diskusnom fóre sa však mesačný objem dát zmení na 100 MB. To už stačí aj na bežné otváranie obrázkov v e-mailoch, otváranie nalinkovaných webových adries a podobne. Od augusta sa tiež údajne zmení cena služby na 10,90 € mesačne (328,37 Sk).

Viac informácií nájdete na stránkach Orangeu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu