Nokia Ovi Files bezplatne

Spoločnosť Nokia dnes informovala, že službu Ovi Files ponúka od júla bezplatne. Táto jednoduchá služba umožňuje používateľom mať prístup k súborom na svojom počítači z akéhokoľvek vzdialeného počítača (cez webový prehliadač) či vybraného mobilného zariadenia. Tiež uľahčuje zdieľanie súborov.

Tento digitálny harddisk stál donedávna nemalé peniaze. Nokia pýtala za 10 GB priestoru cca 7 € mesačne / 50 € ročne. Od júla je táto služba poskytovaná bezplatne.

Tlačová správa:

Spoločnosť Nokia spustila od júla tohto roku bezplatne službu Ovi Files. Vďaka nej je možné jednoduché a rýchle prepojenie mobilného telefónu s digitálnym obsahom. Na prezeranie dokumentov a fotografií, sťahovanie hudby či posielanie súborov už netreba zapnutý počítač. Ovi Files funguje na mobilnom zariadení Nokia alebo na akejkoľvek platforme PC či Mac s pripojením na internet.

Pomocou služby Ovi Files sa dajú na mobilnom telefóne prehliadať a zdieľať súbory Adobe PDF, Microsoft Word a ďalšie, ktoré sú uložené v počítači. Jednotlivé strany dokumentov je možné približovať, aby bol text dobre čitateľný. Ak si užívateľ želá dáta uložiť online, stačí použiť funkciu "Anytime Files", kde má k dispozíciií bezplatný priestor do veľkosti 10 GB.

Služba Ovi Files umožňuje sťahovať a počúvať hudobné skladby, ako aj prezerať fotografie uložené v počítači. Tie sú automaticky upravené podľa veľkosti obrazovky mobilného zariadenia. Nie je tak potrebné žiadne uploadovanie na internetové stránky tretích strán.

Na využívanie služby Ovi Files stačí mať k dispozícii počítač s pripojením na internet. Väčšina mobilných telefónov Nokia vyrobených v posledných rokoch je s touto službou kompatibilná. Nevyhnutnosťou je dátová služba od mobilného operátora. Spoločnosť Nokia odporúča využiť neobmedzenú dátovú službu, keďže je zvyčajne finančne najefektívnejšia.

Prečítajte si: Nokia Ovi

Diskusia k článku:

Začať diskusiu