Orange: nový Výbor pre spotrebiteľské otázky

Predstavenstvo Orangeu odsúhlasilo vznik Výboru pre spotrebiteľské otázky, ktorý bude tvoriť platformu pre vznik nového inštitútu na ochranu práv zákazníkov Orangeu – ombudsmana. Kľúčovým krokom Výboru bude prijatie Štatútu ombudsmana a vymenovanie prvého ombudsmana do funkcie, ktorého dlhodobou úlohou bude dohliadať na činnosť ombudsmana a zabezpečovať jeho nezávislosť od výkonného manažmentu firmy.

Tlačová správa:

Bratislava, 4. jún 2009 – Predstavenstvo spoločnosti Orange Slovensko na svojom pravidelnom zasadnutí 2. júna odsúhlasilo vznik Výboru pre spotrebiteľské otázky. Úlohou Výboru, ktorý vzniká pri Predstavenstve, bude vytvoriť platformu pre vznik nového inštitútu na ochranu práv zákazníkov Orangeu – ombudsmana.

Predstavenstvo tiež vymenovalo za členov Výboru tri renomované osobnosti z oblasti spotrebiteľského práva, spotrebiteľských združení a infokomunikačných služieb. Členmi Výboru sa stali RNDr. Marta Černá, predsedníčka Fóra spotrebiteľov a významná osobnosť v oblasti ochrany práv spotrebiteľov, JUDr. Ivan Syrový, advokát, ktorý sa okrem iného špecializuje práve na ochranu práv spotrebiteľov a je tiež pravidelným spolupracovníkom pri tvorbe televíznych spotrebiteľských relácií a Martin Drobný, odborník a renomovaný publicista z oblasti informačných technológií.

Kľúčovým krokom Výboru bude prijatie Štatútu ombudsmana a vymenovanie prvého ombudsmana do funkcie. Jeho dlhodobou úlohou bude dohliadať na činnosť ombudsmana a zabezpečovať jeho nezávislosť od výkonného manažmentu firmy.

„Elektronické komunikačné služby sa v ostatných rokoch stávajú výrazne komplexnejšími, a vyžadujú si to čoraz zodpovednejší prístup k zákazníkom. Verím preto v zmysel poslania ombudsmana, ako významného a nezávislého mediátora medzi korporáciou a spotrebiteľmi. Založenie Výboru pre spotrebiteľské otázky, ktorý sa stáva základom pre vznik tohto inštitútu tak považujem za významný krok spoločnosti Orange Slovensko v procese ďalšieho skvalitňovania zákazníckej starostlivosti,“ uviedol Dominique Garnier, člen Predstavenstva spoločnosti Orange Slovensko.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu