Sony Ericsson predstavil projekt GreenHeart

Spoločnosť Sony Ericsson predstavila svoj nový projekt na ochranu životného prostredia. Cieľom projektu GreenHeart je v prvom rade zníženie emisií CO2 v spoločnosti do roku 2015 až o 20 %, zníženie emisií o 15 % pre všetky produkty počas celého ich používania a minimalizovanie nepriaznivých vplyvov na životné prostredie. Prvými produktami projektu GreenHeart sú už predstavené telefóny Sony Ericsson C901 GreenHeart a Sony Ericsson Naite. Viac o projekte hovorí nasledujúca tlačová správa.

Tlačová správa:

Sony Ericsson dnes predstavil hlavné ciele, ako vo svojej spoločnosti zredukovať emisie CO2; o 20% do roku 2015. Rovnako sa spoločnosť zaviazala do roku 2015 k zníženiu plynov spôsobujúcich skleníkový efekt o 15% počas celého životného cyklu produktov.

Kľúčovým pilierom týchto záväzkov sú aj dva telefóny radu GreenHeart - C901 GreenHeart a Naite. K nim neodmysliteľne patrí aj náhlavná súprava MH300, jedna z najekologickejších na trhu. Inovácie zavedené pri telefónoch GreenHeart budú rozširované v rámci portfólia, čo umožní spoločnosti Sony Ericsson pravidelné znižovanie nepriaznivého vplyvu na životné prostredie a zároveň sa stane meradlom pre celý priemysel.

Oba telefóny, C901 GreenHeart aj Naite, sú výsledkom dlhodobej snahy o redukciu nebezpečných chemikálií v telefónoch. Ďalším krokom na tejto ceste je použitie recyklovaných plastov, nízkoenergetickej nabíjačky a e-manuálu, vďaka ktorému sa dosiahlo zníženie použitého papiera o 90% a menšie balenie, čím sa automaticky o 80% znížili emisie CO2; zapríčinené transportom. Vďaka týmto inováciám redukujú produkty GreenHeart emisie CO2; celkovo až o 15%.

„Od vzniku spoločnosti v roku 2001 sa Sony Ericsson snaží prekročiť štandardy v oblasti škodlivých materiálov a energeticky úsporných nabíjačiek. Implementovali sme tento prístup do celého životného cyklu aby sme vytvorili telefóny, vďaka ktorým je zaručené zníženie emisií CO2,“ povedal Dick Komiyama, Prezident, Sony Ericsson. „Dnešné predstavenie našich cieľov na zníženie emisií a uvedenie dvoch GreenHeart produktov je ďalším krokom na ceste k trvale udržateľnému rozvoju.“

Pre viac informácií o GreenHeart programe a postoju Sony Ericsson k udržateľnému rozvoju sa môžete zúčastniť celosvetového internetového vysielania Q&A o 13:00 (UK čas) vo štvrtok 4. júna 2009 na adrese www.sonyericsson.com/greenheart .

Spoločnosť sa rovnako zaviazala pre zvýšenie vyzbieraného množstva starých telefónov v rámci celosvetovej iniciatívy TakeBack. Cieľom je od roku 2011 vyzbierať jeden milión telefónov ročne a umožniť tak ich ekologickú likvidáciu a recykláciu.

Anne-Sofie Andersson, riaditeľka, International Chemical Secretariat (ChemSec), povedala: „Sony Ericsson aktívne spolupracuje s našou organizáciou na množstve projektov, ktoré majú za následok kontrolu nebezpečných materiálov a tým zníženie množstva používaných toxických materiálov a ťažkých kovov v tovaroch.“

„Informačné a komunikačné technológie hrajú hlavnú rolu na ceste k znižovaniu množstva uhlíka vo svete,“ povedal Peter Madden, Chief Executive, organizácia Forum for the Future. „Sme radi, že sa nám naskytla možnosť spolupráce so Sony Ericsson a zároveň sa tešíme ich záujmu o znižovanie emisií.“

Viac informácií o dlhodobej stratégií Sony Ericsson v oblasti trvale udržateľného rozvoja, navštívte prosím www.sonyericsson.com/sustainability a www.sonyericsson.com/environment

Diskusia k článku:

Začať diskusiu