T-Mobile: miliónty zákazník pri službe SMS cestovný lístok v Bratislave

Spoločnosti T-Mobile Slovensko a Dopravný podnik Bratislava dnes oznámili, že jubilejný miliónty používateľ služby SMS cestovný lístok v mestskej hromadnej doprave v Bratislave a zároveň aj najintenzívnejší používateľ tejto služby je zákazníkom T-Mobilu.

Služba SMS cestovný lístok v MHD Bratislava si získala veľké množstvo priaznivcov i pravidelných používateľov. Mnoho zákazníkov využíva túto službu ako pravidelnú formu kúpy cestovného lístka v mestskej hromadnej doprave v hlavnom meste Slovenska. Najčastejší používateľ SMS lístka využíva služby spoločnosti T-Mobile. Za prvý polrok si tento užívateľ kúpil viac ako 300 SMS cestovných lístkov.

Služba SMS cestovný lístok patrí medzi tzv. služby mikroplatieb, pri ktorých môže zákazník využiť mobilný telefón ako prostriedok na platenie a objednávanie.

Pre zákazníkov spoločnosti T-Mobile sú k dispozícii tieto služby už viac ako tri roky a momentálne môžu zákazníci okrem služby SMS cestovný lístok v MHD Bratislava a Košice využívať aj ďalšie formy – SMS parkovanie v Martine a Prešove, cestovné alebo horské poistenie od spoločnosti Union ako aj množstvo internetových služieb na portáli Azet.sk, nákup DVD nosičov a iné.

Vo všetkých prípadoch funguje aktivácia služby či zakúpenie tovaru na princípe jednoduchého odoslania SMS a prijatím potvrdzovacej správy pre ďalšie využívanie či ako potvrdenie o nákupe služby. Užívateľ si pritom nemusí vopred ukladať finančné prostriedky pre využívanie týchto služieb, inštalovať ďalšiu aplikáciu, vytvárať nové konto alebo používať iný platobný prostriedok – na využívanie týchto služieb vám stačí iba vlastný mobilný telefón. Služby sa neskôr uhrádzajú cez faktúru či z predplateného kreditu SIM karty.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu