Google očakáva 18 nových Androidov do konca roka

Podľa serveru Cellular-news.com očakáva Google, že do konca tohto roka bude na trhu najmenej 18 nových smartfónov s operačným systémom Android. Na tlačovej konferencii o tom informoval odborný riaditeľ Google pre mobilné platformy Andy Rubin. Podľa neho by počet mohol vzrásť až na rovných 20 kusov, no 18 je vraj už v štádiu vývoja.

Bez menovania dodal, že 8 alebo 9 výrobcov v súčastnosti pracuje na mobilných telefónoch, ktoré budú používať Google Android OS. Vzhľadom na to, že Android je open-source systém, firmy majú možnosť začať implementovať tento operačný systém bez akýchkoľvek schvaľovacích procesov. I keď HTC je v súčastnosti jediným výrobcom ponúkajúcim Android telefóny, Samsung už taktiež predstavil pracovné prototypy, ktoré budú uvedené na trh v priebehu blízkej budúcnosti. Sony Ericsson a Motorola taktiež potvrdili, že vyvíjajú smartfóny založené na Android OS.

Google plánuje ponúknuť tri možnosti pre predajcov mobilných telefónov, ktorí chcú ponúkať Google aplikácie. V základnej verzii umožňuje používateľom sťahovať aplikácie do "prázdneho" telefónu. Druhá umožňuje telefónom byť distribuované s predpripravenými linkami k službám ako Gmail alebo Google kalendár. Najpodrobnejšou verziou bude "Google Experiencie", ktorá bude môcť nosiť logo Google. Očakáva sa, že väčšina chystaných telefónov bude spustená s druhou z možností, ktorú Google ponúka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu