O2: spustili sme Cell Broadcast

V našom diskusnom fóre už od rána pribúdajú príspevky o spozorovaní názvu lokality na displeji telefónu, v ktorej sa mobil nachádza. Táto služba sa odborne nazýva Cell Broadcast (CB) a u nás ju odo dnes ponúka okrem T-Mobilu aj O2.

Pod názvom Cell Broadcast prináša O2 novú službu, ktorá zákazníkom poskytne informáciu o lokalite, v ktorej sa práve nachádzajú. Služba začala fungovať od 1. júna 2009 a spoločnosť Telefónica O2 Slovakia jej uvedením splnila ďalší zo svojich licenčných záväzkov.

Technológia Cell Broadcast umožňuje zasielanie informácií o názve lokality, v ktorej sa zákazník práve nachádza. Informácia je zasielaná na všetky mobilné telefóny prihlásené na základňovú stanicu. Názov lokality vychádza z názvu konkrétnej, všeobecne známej geografickej polohy (napr. názov mestkej časti, názov mesta,...). Táto informácia sa potom automaticky zobrazí na displeji mobilného telefónu zákazníka.

Služba Cell Broadcast je pre zákazníkov O2 dostupná na celom území Slovenskej republiky. Služba je bezplatná a zákazník si ju nemusí špeciálne aktivovať, môže si ju však vypnúť v menu svojho mobilného telefónu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu