Pre každého niečo

Konečne plodnejší týždeň za nami, že by predzvesť uhorkovej letnej sezóny? Tak poďme na to, kým je o čom.

Hneď v úvode potešili ružoví najsamlepšie-marketingovo-zvládnutým telefónom histórie a jeho ponukou za jedno eurko. Podmienkou je sobášny list a rozvod možný až po 36-tich mesiacoch. Tiež váhate? Logické, veď legenda dostane nástupcu. Na druhej strane, kto by váhal zaujať mladú susedku na nový iPhone s podsvietenou jonatánkou na zadnej strane krytu, keď doma pri sporáku stojí stará s natáčkami a navyše polovičnou RAM-kou? A vytvorenie pocitu, že ich nový produkt bude určite lepší, ako všetko ostatné hmotné na trhu, je pre pánov z Apple maličkosť. Oni to vedia.

Aj téčko sa nám snaží vsugerovať pocit, že k životu potrebujeme nielen rascový chlieb, chlórovanú vodu a horalky, ale aj pár tisíc minút v jeho sieti. Minimálne za dvacku. Reakcia na citrusovú ponuku je nápadne podobná, určená pre špecifický okruh zákazníkov. Opäť ružový kopirák?

Orange potešil aspoň zákazníkov v biznis segmente, plebejci iba ticho závidia svojím šéfom.

Ten náš skombinoval taliansku kuchyňu, čínsky produkt a slovenské teleráno, ktoré si v kľude vychutnal z telefónu s podporou analógového TV vysielania. Náhodou, príjemné osvieženie trhu. Že šmejd? Veď na nápis Made in China sme si už zvykli aj na japonských televízoroch a nemeckých teniskách.

Sony Ericsson popri všetkých problémoch ktoré má, prekrstil topmodel Idou a dal mu do vienka tucet megapixelov. Praktické využitie? Načo! Ďalšie marketingové prvenstvo na trhu? Áno!

Inú taktiku zvolil mobil pre tých, ktorí vyrastali na ruských filmoch a pomáhali partizánom, čiže našich seniorov. V jednoduchosti je krása, nič zbytočné naviac - iba svetlo, rádio na počúvanie nedeľných omší a tlačidlo SOS, ak sa náhodou zjaví zubatá.

Telekomunikačný úrad potešil pre zmenu všetkých so zajačími úmyslami, päť dní do prenosu čísla sa už dá vydržať aj s antiprímaeasy sadzbami 50 centov za minútu.

No, našiel sa vôbec niekto, na koho mobilný trh tentokrát nemyslel?

Diskusia k článku:

Začať diskusiu