Nezmyselné zákazy pripravovaného Windows Marketplace for Mobile

Jedno zo základných pravidiel nielen konkurenčného App Store, je zákaz publikovania aplikácií, ktoré by konkurovali vstavaným programom od výrobcu. Jedná sa najmä o multimediálny prehrávač a webový prehliadač.

Okrem spomínaného App Storu sa tento krok rozhodoli učiniť aj vývojári Marketplace v Microsofte. Nové pravidlá a zákazy, ktoré sú v mnohom podobné App Storu môžete nájsť v tomto dokumente. Výpis zopár z nich uvádzame aj my:

- zákaz publikovania aplikácií pre internetové telefonovanie (VoIP) s využitím prenosov cez GPRS/EDGE/HSPA,

- zákaz publikovania aplikácií, ktoré by nahrádzali štandardné aplikácie pre vytáčanie čísel a editor SMS a MMS,

- zákaz publikovania aplikácií, ktoré by nahrádzali vstavaný prehliadač (IE), nástroj k vyhľadávaniu alebo multimediálny prehrávač,

- zákaz publikovania programov s inštalačným súborom väčším ako 10 MB.

K týmto nepochopiteľným pravidlám sa pridáva aj to, že Microsoft nepočíta s telefónmi používajúcimi Windows Mobile 6.1. Ale aby sme nepoukazovali len na zlé stránky chystaného Windows Marketplace for Mobile, vývojári sa rozhodli umožniť zákazníkom platiť za aplikácie kreditnou kartou alebo cez operátora, kedy vám príde vyúčtovanie nákupu aplikácií na faktúre od operátora. Windows Marketplace for Mobile bude spustený s uvedením prvého zariadenia s operačným systémom Windows Mobile 6.5, čo by malo byť v priebehu tretieho alebo štvrtého kvartálu tohto roku.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu