365.banka spúšťa na Slovensku Apple Pay

Už aj klienti 365.bank zaplatia na Slovensku iPhonom alebo hodinkami Apple Watch. K SLSP, Tatra banke, mBank a J&T sa od dnešného dňa pridala ďalšia banka.

Apple spustil svoju službu bezkontaktných platieb 26. júna 2016. Do Peňaženky iPhonu môžete pridať od začiatku aj platobné karty Revolutu, N26 a Monese. O ponuke virtuálnych bánka a fintech startupov sa dočítate v článku Neponúka vaša banka Apple Pay? Revolut, Monese a ďalší ponúkajú účet zadarmo.

Pri platení cez Apple Pay sa obchodníkovi neodosielajú skutočné údaje z platobnej karty, neukladajú sa ani na serveroch Apple, ale vytvára sa jej virtuálne dvojča, tzv. token.

Každú transakciu klient navyše potvrdzuje prostredníctvom funkcionality Touch ID alebo Face ID. Platiť pritom môže aj bez prístupu na internet. Takto vie spraviť až desať offline transakcií. Prostredníctvom Apple Pay pritom možno platiť aj na internete. 

Službu Apple Pay možno využívať od modelu iPhone 6 s aktualizovaným iOS a s funkcionalitou Touch ID alebo Face ID. Takisto sa dá platiť prostredníctvom Apple Watch či iPadu. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Samko02.07.2019 - 21:34 Trvalý odkaz

Toto je nepresná informácia ale od blondíny je to v pohode. Dnes o 08:00 bola do Apple pay Slovensko pridaná Poštová banka a.s. a následne bola pridaná jej dcérska pobočka 365.banka.

Celá diskusia 1 príspevok