365.bank sprístupnila bezkontaktné platby prsteňom a ďalšími zariadeniami

Takmer štvrtina Slovákov využíva na bezkontaktné platby smart zariadenia. Okrem mobilov a inteligentných hodiniek majú zákazníci 365.bank možnosť platiť aj menej štandardnými zariadeniami.

Popularita smart platieb stále rastie, a tak banka rozšírila spôsoby platenia o ďalšie nositeľné zariadenia (tzv. wearables), ako sú prstene, náramky, kľúčenky či dokonca analógové hodinky. 

"Stačí si zadovážiť konkrétny typ nositeľného zariadenia so zabudovanou NFC technológiou, stiahnuť mobilnú aplikáciu k nemu prislúchajúcu a následne pridať údaje z platobnej karty a potvrdiť registračným kódom. Platobná karta sa týmto spôsobom stokenizuje, tj. vytvorí sa jej digitálne „dvojča“, čo znamená, že pri platení sa obchodníkovi neodosielajú reálne údaje z karty. Platba následne prebieha rovnako, ako v prípade klasickej bezkontaktnej platobnej karty. Prsteň, náramok alebo iné nositeľné zariadenie priložíme k terminálu a v prípade, ak nás terminál vyzve, zadáme PIN ku karte", vysvetľuje Tomáš Barbarič, šéf produktov v 365.bank. 

Služba je klientom 365.bank už dostupná a vzťahuje sa na nositeľné zariadenia značiek Laks, Laks Pay, Wearonize, Rosan Diamond, Liujo a Timex Group. Banka zároveň svoju aktuálnu ponuku platieb mobilom - Apple Pay, Google Pay a hodinkami - Fitbit Pay, Garmin Pay rozšírila o Xiaomi Pay a SwatchPAY! 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu