365.bank prináša detskú mobilnú aplikáciu Smartie a platobný náramok

365.bank ako prvá banka na Slovensku ponúka detskú mobilnú aplikáciou, ktorou chce zvýšiť finančnú gramotnosť. Jej súčasťou je platobná karta a náramok, pričom funguje v dvoch verziách – pre deti a zvlášť pre rodičov.

Technológie deťom problémy nerobia, vo finančnej gramotnosti však výrazne zaostávajú. Podľa nedávneho testu im chýbajú teoretické vedomosti, ale najmä praktické zručnosti. Z testovania PISA zároveň vyplýva, že školáci, ktorí majú platobnú kartu či využívajú online bankové služby, dosiahli signifikantne vyššie skóre v teste finančnej gramotnosti než tí, ktorí takúto skúsenosť nemali. 

Preto 365.bank prináša detskú mobilnú aplikáciu Smartie, ktorá má pomôcť zmeniť aktuálnu situáciu a podporiť vedomosti detí v oblasti peňazí. 

Mobilná aplikácia Smartie je určená deťom vo veku od 8 do 15 rokov. Jej súčasťou je platobná karta a náramok. Funguje v dvoch verziách, jedna je pre deti a druhá pre rodičov. Rodičia môžu využívať niektoré funkcionality nad rámec, aby mali deti pod kontrolu. Aplikácia sa odlišuje aj vizuálnym prevedením, detská je farebnejšia a hravejšia.

Vďaka detským a rodičovským push notifikáciám o každej transakcii má dieťa aj rodič prehľad o  platbách a výdavkoch. Súčasťou aplikácie sú aj kvízy v oblasti finančných pojmov postavené na princípe gamifikácie v podobe zbierania bodov. Za tie môže následne dieťa meniť jej dizajn. 

Klienti 365.bank môžu získať platobnú kartu Smartie a platobný náramok do konca novembra bez poplatku. Neskôr bude v rámci Účtu zadarmo spoplatnená jednorazovou sumou vo výške 10 eur za jej vydanie. V prípade Účtu plus bude detská aplikácia poskytovaná v rámci rozšíreného balíka služieb, a tak ju budú môcť klienti banky získať bez poplatku. 

Kompletné informácie o novom produkte banky získate na stránke 365.bank/smartie. Mobilná aplikácia je zatiaľ dostupná pree Android a iOS. V budúcnosti sa bude pracovať na rozširovaní funkcionalít a dostupnosti pre AppGallery. 

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu