V zajatí dát

Všetkých jedincov s diagnózou GSM pozitív potešil uplynulý týždeň mobilným internetom, s ktorým do boja na mediálny Slavkov vyrukoval ou-tú. Že už bol najvyšší čas, asi nemusíme pripomínať, hoci ponúkané rýchlosti sú stále na úrovni dátovej doby kamennej. Zvyšní dvaja členovia zo známej mobilnej svätej trojice, síce ponúkali podobné služby pred mnohými rokmi, ale momentálne vrhli všetky svoje sily do záhadných skratiek UMTS, HSDPA, HSUPA, či Flash-OFDM. Komu teda stačia kombinácie písmen GPRS a EDGE, kyslík s využitím diery na trhu ponúka konečne niečo neobmedzené, čo dokonale postačí na uvoľňujúce browsovanie po bulvárnych topkách a pluskách. A to všetko za usmievavú cenu šiestich litrov nafty, ktoré sa dajú predsa ušetriť zdravou chôdzou.

Ako sme už spomínali, uvedené technológie svojimi rý-chlo-sťa-mi prenosu dát síce veľmi neohúria, ale národná mentalita jednoducho mnohým jedincom nedovolí neskúsiť limity siete. No, na diskografiu Drišlaku a 357 dielov Dallasu to asi nebude.

Čo urobí ružovo-oranžová konkurencia zatiaľ netušíme, možno vztýči bielu vlajku, možno bude rozdávať veľkonočné vajcia, a možno nám vsugeruje, že nie objem, ale rýchlosť je "in"...a zdražie. Preto sa rozhodujte rýchlo.

Orange sa tiež rozhodol urobiť krok vpred a ľudu ponúka notebooky. Za nižšiu cenu, bez viazanosti a aktivácie ďalšej služby. Mne tá veta jednoducho nejde do hlavy. Ahááá, takže 36 splátok. A jeden gigabajt RAM. No, veď preto!

T-Mobile dohodil job slovenskej pošte, a tak si mnohí našli niečo v schránke. Nesmejte sa, tie kupóny sú vážne fajn. Aj prepaid si ich zaslúži. Budú noví zákazníci a štatistiky dostanú "facelift" so stúpajúcou krivkou aktivácii.

Na záver dve provokačné novinky pre snobov, ktorých je však čoraz menej. Nokia v zlate za dve mesačné výplaty a limitovaný švajčiarsky smartfón s kyvadlom len za jeden príjem. Ročný. Veď je kríza, nie? Nám ostatným preto musia stačiť polomáčané nokianky a digitálky od Kórejca.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu