Sony Ericsson HHB-GV435

Recenzia Bluetooth príslušenstva Futuristické bezdrôtové slúchadlo najvyššej kvality.

Do rúk sa mi dostalo Bluetooth slúchadlo najbizarnejšieho tvaru, aké som kedy videl. Ide o luxusný model, ktorý neuvidíte na ušniciach ľudí úplne bežne.

Základná charakteristika:

zistená hmotnosť: 18 gramov,

rozmery: 60 x 52 x 12 mm,

špecifikácia: 2.0

PRD verzia: 1.0

profily: GAP - HandsFree-Unit (1.0) - Headset-HS - Serial-DevA - Serial-DevB,

výdrž: do 8 h hovoru/300 h pohotovosti.

Unikátom tohto handsfree je automatická regulácia hlasitosti. Ďalšou výhodou je funkcia automatického párovania "Auto pairing", zrýchľujúca a zjednodušujúca prepojenie náhlavnej súpravy s novšimi modelmi mobilných telefónov Sony Ericsson. Keď som prvýkrát slúchadlo zapol, Sony Ericsson K800i so zapnutým Bluetooth (bez spustenia vyhľadávania, v klasickom pohotovostnom režime) sa ma hneď opýtal, či chcem zariadenie spárovať so slúchadlom. PIN kód nezadávate, ale priznajme si, že by to bolo aj zbytočné.

Hlavné prednosti:

- netradičný dizajn,

- kvalitný zvuk – Bluetooth 2.0, rýchla automatická regulácia hlasitosti, digitálne spracovanie signálu (DSP) a adaptívne prepínanie frekvencie (AHF)

- ergonómia – mimoriadne pohodlné a ľahké slúchadlo na celodenné nosenie

- údajne aj dlhá výdrž počas hovoru či v pohotovosti,

- automatické párovanie "Auto pairing" – s vynechaním kódu PIN, avšak bez ohrozenia bezpečnosti (ak mobil automatické párovanie nepodporuje, použijte PIN 0000).

Praktické skúsenosti

Slúchadlo sa pohodlne nosí na oboch ušiach. Stačí pootočiť drobné rameno s reproduktorom. Nasadenie na ušnicu je rýchle, vyžaduje však trocha cviku...ako pri každom slúchadle. Tlačidlá sú ľahko nahmatateľné, unikátne rozložené, nemali by ste si ich mýliť. Aj napriek spomínanej automatickej hlasitosti je prítomné dvojité tlačidlo na jej reguláciu. Slúchadlo som nosil niekoľko hodín denne (aj 4 hodiny naraz) a nepociťoval som žiadne problémy. HBH-GV435 patrí k najpohodlnejším slúchadlám na trhu. Kvalita hovoru je špičková, aj napriek chýbajúcemu ramenu s mikrofónom. Ten je totiž umiestnený za uchom. HBH-GV435 nechýba ani otvor pre pútko na krk, ktoré nájdete aj v balení.

Opakované vytáčanie hovoru uskutočníte, podľa návodu, dvojitým stlačením hlavného tlačidla. Mne sa to však nepodarilo. Slúchadlo podporuje tiež hlasové vytáčanie hovoru.

Zaujalo ma zistenie stavu batérie. Krátkym stlačením vypínacieho tlačidla sa rozsvieti zelená dióda (ukrytá pod tlačidlom na ovládanie hlasitosti) a potom raz, dva razy alebo tri razy zabliká. Tým označí stav batérie (trojité bliknutie = plná kapacita).

Reset prístroja uskutočníte osemsekundovým podržaním hlavného tlačidla a tlačidla pre vypnutie prístroja.

Orientačná cena: 2 990 Sk (AutoTel)

- produktová web stránka

Záver

Bluetooth handsfree HBH-GV435 patrí medzi najluxusnejšie a súčasne najkvalitnejšie handsfree na trhu. Má množstvo predností a len jednu nevýhodu: nie je ho možné spojiť s viacerými telefónmi naraz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu