Až 2 TB dát aj na pamäťovej karte Memory Stick

Dňa 13. januára 2009 sme vás informovali o tom, že po SD a SDHC prídu SDXC karty, a ani sme si nevšimli, že na veľtrhu 2009 International CES (Consumer Electronic Show) v Las Vegas, ktorý sa konal v období 8. - 11. január 2009, boli predstavené aj ďalšie nové štandardy pamäťových kariet.

Memory Stick je formát pamäťových kariet používaný skupinou Sony. V telefónoch sa už pamäťové karty diferencovali na Memory Stick Micro v Sony Ericssonoch a microSD v mnohých iných značkách. Už sa zdalo, že nové SDXC karty by mohli byť použiteľné aj v telefónoch tejto značky, ale situáciu "skomplikoval" nový štandard Memory Stick HG Micro. Treba však spomenúť, že v modeli Sony Ericsson K850i ste mohli použiť aj microSD aj M2 karty. Zatiaľ však ostalo pri jedinom takomto telefóne.

Rýchlosť kopírovania dát dosiahne 60 MB/s, keďže ponúkne 8-bitové rozhranie s frekvenciou 60 MHz (teoreticky 480 Mbps), čo je oproti trikrát rýchlejšie než pri Memory Stick Micro (20 MB/s) so 4-bitovým rozhraním a 40 MHz frekvenciou. Rozmery kariet MS Micro a MS HG Micro sú úplne rovnaké.

Štandardizácia nastane, rovnako ako v prípade SDXC kariet, začiatkom tohto roka.

A čo kapacity? Memory Stick Micro má maximum na hranici 32 GB, čo sa v prípade Memory Stick HG Micro nezmení. K dispozícii však budú ešte aj "Expanded format for Memory Stick Micro" a "Expanded format for Memory Stick HG Micro" s kapacitou až 2 TB!

Zdroj: SanDisk.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu