O2: rozšírenie roamingu, SMS stále do mnohých sietí nepošlete

Telefónica O2 Slovakia rozšírila počet roamingových krajín na 102. Vo väčšine z nich je k dispozícii jeden operátor, niekedy dvaja.

S roamingovými zmluvami je totiž spojený pjeden roblém - nemožnosť doručovať SMS a MMS správy zo Slovenska do ostatných svetových sietí, mimo týchto roamingových partnerov. Napríklad do Veľkej Británie príde SMS a MMS zo slovenskej karty O2 len na SIM kartu operátora O2 UK. Zákazník však za odoslanú správu do UK vždy zaplatí a bez aktívneho potvrdenia o doručení ani netuší, že správa nemusela adresátovi prísť. Odosielateľ sa musí sám dopátrať, či daná sieť je vašim partnerom. Telefonovanie je samozrejme možné do takmer všetkých sietí na svete.

1. Kedy O2 razantnejšie rozšíri počet roamingových partnerov? Môžeme sa v blízkej budúcnosti tešiť aspoň na všetky siete (nie iba po jednej v každej krajine) EÚ?

René Parák: Spustenie roaming-u sa planuje u viacerych operatorov v ramci EU v 1Q roku 2009, ale prakticky neustále dopĺňame nových partnerských operátorov v EÚ a aj mimo nej. Sucasny stav je 105 operatorov v 63 krajinach sveta za necele dva roky. Naši klienti môžu využívať aj dátové služby GPRS, ktoré im v roamingu poskytuje už 24 roamingových partnerov v 21 krajinách.

2. Dokedy bude trvať stav, že Slovák z domu nepošle z karty O2 správu SMS ani MMS do siete, ktorá nie je roamingovým partnerom O2?

René Parák: Tento stav bude trvat kym nepokryjeme všetkych klucovych operatorov. To mme v plane dosiahnuť v nasledujucich 2-3 rokoch.

3. Prečo vaše SMS a MMS centrum nemá zoznam predvolieb, do ktorých SMS-ky doručené sú, a pri odoslaní na ostatné by jednoducho odoslalo naspäť informáciu o nemožnosti doručenia tejto správy do danej siete?

René Parák: Je to štandardný postup, rovnako postupujú aj konkurenční operátori. Nasi klienti sú na fakt, ze môžu posielať SMS správy len do sietí našich partnerských roamingových partnerov, upozornení v cenníku služieb:

"Medzinárodné SMS je možné zasielať len do siete operátorov, s ktorými máme uzavretú roamingovú zmluvu, t. j. nachádzajú sa na aktuálnom zozname roamingových partnerov TO2 SK. Zoznam zmluvných operátorov a krajín, kde poskytuje Telefónica O2 Slovakia službu roaming, sa priebežne aktualizuje a je uvedený na stránke www.sk.o2.com."

Tlačová správa:

19. december 2008 - Až 102 roamingových partnerov v 61 krajinách celého sveta poskytuje k dnešnému dňu hlasové služby zákazníkom O2 Slovensko s faktúrovanými službami. Na svojich cestách môžu využívať aj dátové služby GPRS, ktoré im roamingu poskytuje už 24 roamingových partnerov v 21 krajinách.

„V tomto roku sme do zoznamu roamingových partnerov pridali až 45 nových operátorov. Naši zákazníci sa môžu pokojne vybrať na zimnú dovolenku, pretože majú istotu, že vďaka stále väčšiemu počtu roamingových partnerov O2 sa dovolajú a sú zastihnuteľní na svojom telefóne vždy, keď to potrebujú,“ uviedol René Parák, hovorca a manažér Telefónica O2 Slovakia pre styk s médiami.

Telefónica O2 Slovakia poskytuje roamingové služby napríklad aj v najpopulárnejších zimných lyžiarskych destináciách. V Európe sú to predovšetkým lyžiarske strediská vo Švajčiarsku, Rakúsku, Taliansku a Francúzsku. Volania v roamingu však môžu využívať aj tí zákazníci O2, ktorí sa chystajú na lyžovačku do Rumunska, Slovinska, Fínska, Nórska či USA. Úplný zoznam krajín, v ktorom môžu slovenskí zákazníci O2 využívať hlasové alebo dátové služby v roamingu, sa nachádza na stránke www.sk.o2.com.

Prijatie SMS alebo MMS správy v roamingu je pre zákazníkov O2 bezplatné. Za odoslanie SMS alebo MMS v roamingu zaplatia zákazníci jednotnú cenu 12 Sk (0,398 €) s DPH. Podrobné informácie o roamingových cenách volaní a dátových služieb získajú zákazníci bezplatne aj na čísle +421 949 949 989 alebo na internetovej stránke O2.

- -

REKLAMA: Aj táto novinka bola vytvorená na mobilnom zariadení HP 2230s.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu