Vianoce, ša-la-la

Každý z nás pozná sobotné upratovanie. My sme sa rozhodli upratať aj v našich myšlienkach a v sobotu sa vážne i nevážne zamyslieť nad uplynulým týždňom. Takže: 3...2...1...začíname naše prvé sobotné upratovanie na Fony.sk.

A sú tu po roku opäť...Vianoce. Krásne, pokojné, voňavé, biele. Teda, biele?

Čaro Vianoc dostáva v posledných rokoch iné farby. Do ružovej a oranžovej sa už vlani priplietla aj modrá. Farebné spektrum síce zatiaľ veľmi neovplyvnila, ale priniesla aspoň jeho oživenie. Reč je samozrejme o tom, čo v mnohých z nás Vianoce evokujú – najlepšie akcie mobilných operátorov sú predsa vždy vtedy, keď ľudia namiesto strachu z hospodárskej krízy otvárajú srdcia a peňaženky. Ideálny stav pre našich operátorov, kedy treba ľudu ponúknuť opäť niečo nové, neopakovateľné, výhodné a samozrejme za korunu.

Mobilné telefóny sú jednoducho "in", ich vianočná nadvláda trvá už niekoľko rokov, živená masívnou podporou kreatívnych operátorov. Tí sa od batohov, cestovných tašiek, MP3 prehrávačov a discmanov, prepracovali až k Mercedesom, na ktoré sa majitelia škodoviek vždy radi nechajú nalákať. Tým šanca získať jeden zo šesťdesiatich je niekde na vesmírnej úrovni 1 : 246 780. Veď ľudia chcú navyše medzi sebou telefonovať, telefonovať a zase telefonovať...podľa operátora najradšej v rámci jednej siete a čase, v ktorom je väčšina z nás v práci. K tomu niekoľko desiatok voľných minút pri prípadnom volaní ku konkurencii ako bonus, nech sa ľud upokojí. To všetko za krásnych necelých šesťsto korún mesačne. Úderom šiestej hodiny však nastáva čas hodovania a manažéri si mädlia ruky, ako im to pekne sype. Zákazníci potrebujú volať aj večer, tak prečo to nevyužiť? Útechou ľudu môže byť fakt, že v tej dobe môže veselo web'n'walkovať a worldovať za skvelú cenu, čím je operátorovi odpustené. Že spravodlivosť na svete naozaj (ne)existuje, dokazuje fakt, že aj drahé priateľky, milenky a iné blízke osoby, budú môcť telefonovať za polovičný poplatok, v lepšom prípade za štvrtinový. K tomu solídny telefón za korunu. No, a nekúp to! Darcovi kupónu na zľavu musí stačiť ako satisfakcia iba dobrý pocit. Veď sa blížia Vianoce a možno sa mu aj niekto poďakuje...cez SMS a výlučne počas víkendu. To je však nepopierateľným plusom ružového operátora. S kupónmi sa rozbehol výnosný biznis, zarobí predávajúci, ušetrí kupujúci a topmanažment si pripíše ďalšieho nového postpaidového zákazníka. Slovenské perpetuum mobile, v ktorom sú všetci spokojní.

Modrí a oranžoví moralisti v tomto prípade trocha strácajú. Férovosť ani lepšie správanie sa k ostatným neláka tak intenzívne ako kšefty s kupónmi. Vidina N95-tky za korunu pohne aj najzarytejším odporcom dvojročnej viazanosti či zbytočného navyšovania paušálov. Takže podpíše. Štyri koruny kamkoľvek, kedykoľvek a komukoľvek na konkurenciu niekedy nestačia. A už vôbec nie s ponukou telefónov za plné ceny a chýbajúci plnohodnotný internet. Slovenský trh sa ďalej okysličuje so stratou a vôňa pomarančov je tento rok slabšia, ale o to menej agresívna.

Takže nezabudnite, sú posledné tri týždne umožňujúce s úsmevom a nadšením zamknúť dvojročné putá s operátorom.

O dva roky sa stretneme znova.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu