Telekom: 3G sieť v nových lokalitách

Čitateľ SotiQ nás upozornil na štyridsaťdva nových lokalít pokrytých technológiou 3G a HSPA+ Telekomom.

Telekom pokračuje aj v novom roku v rozširovaní 3G siete v rôznych častiach Slovenska. Čitateľ s prezývkou SotiQ nás informoval o ďalších mestách a obciach, v ktorých môžu zákazníci operátora využívať vyššie rýchlosti pri sťahovaní i odosielaní súborov.

Tentoraz sa rozširovanie týka miest a obcí: Hanušovce nad Topľou, Lužany pri Topli, Bardejovské Kúpele, Cemjata, Vydumanec, Podsadek, Matejovce, Nová Lesná, Dolný Smokovec, Horný Smokovec, Hybe, Dovalovo, Vlkolínec, Bziny, Medzibrodie nad Oravou, Liesek, Čimhová, Donovaly, Tajov, Riečka, Vlkanová, Hronsek, Hokovce, Lipovec, Radoľa, Zástranie, Kotrčiná Lúčka, Stránske, Kunerad. Zákazníci tu môžu využívať teoretickú rýchlosť do 7,2 Mbps.

Medzi nové lokality s rýchlosťou až 21 Mbps patria Dohňany, Váhovce, Dolná Streda, Vrakúň, Zálesie, Miloslavov, Hamuliakovo, Dolný Štál, Padáň, Jarovce, Rusovce, Čunovo a Devín.

Už dávnejšie sa Telekom na svojej tlačovej konferenecii vyjadril, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: telekom.sk

Diskusia k článku:

kuco 09.01.2012 - 02:48

Mame uz nejake informacie ci zosilnili signal Flash-OFDM niekde na tom vidieku ?

Richard Hombauer09.01.2012 - 03:10 Trvalý odkaz

Údajne s tým práve v tomto období začínajú. Ale presné informácie k tomu nemám.

Pepinho09.01.2012 - 20:32 Trvalý odkaz

Tie Bziny a Medzibrodie nad Oravou (DK) su pokryte, odkedy je sietou 3G pokryty samotny Dolny Kubin (cca. od jula, ci kedy to spustali), t.j. ziadna novinky. Presne pokrytie 3G od Telekomu sice v oku presne nemam, ale moj domovsky okres (DK) este zvladam a vyssie uvedenym tvrdenim som si na 100% isty.
PS: Konkurencny portal, ktory uviedol to iste tam ma taktiez chybu. ;)

Celá diskusia 3 príspevky