Reálny mobil s projektorom - Lanye N70

V septembri 2007 sme vás informovali, že spoločnosť Texas Instruments predstavila projektor pre mobilné telefóny. Projektor používal laserovú DSP technológiu, avšak prototyp s LED zdrojom svetla, ktorý by mal mať menšiu spotrebu, generované teplo a mal by byť aj lacnejší sa už taktiež testoval.

NOVINKA: Projektor integrovaný v mobile (25. 9. 2007)

V novembri 2007 sme na Fony.sk uverejnili detailný článok o tom, že spoločnosť Texas Instruments v minulom roku predstavila zariadenie DLP Pico Projektor. Zariadenie je schopné zobrazovať v rozlíšení HVGA (640 x 240 pixlov), ktoré presiahne rozmer A4 papiera v prívetivých okolitých svetelných podmienkach. Svetelným zdrojom v tomto prípade je Laser alebo LED dióda.

ČLÁNOK: Projektor v mobilnom telefóne (16. 11. 2007)

S týmto zariadením sme sa aj osobne stretli, čo môžete vidieť na našom videu z Mobile World Congress v Barcelone vo februári 2008.

VIDEO: MWC 2008 - Motorola, Readius, Opera, projektor v mobile (10. 3. 2008)

A dnes vám môžeme konečne ukázať fotografie reálneho mobilného telefónu s projektorom v tele. Priniesol ich server dailymobile.se, ktorého redaktor ich našiel v internetovom obchode eprice.com. Ja som rovnaký produkt, Lanye N70, objavil aj v obchode dealxetreme.com.

Rozlíšenie projektovaného obrazu nie je známe, ale ostatné parametre prvého telefónu s projektorom v tele už vieme:

- 2,4-palcový displej,

- podpora Bluetooth,

- 2 reproduktory,

- VGA fotoaparát,

- podpora rôznych obrazových formátov,

- dve batérie po 1 800 mAh.

Projektor sa nachádza v hornej stene, v zadnej je veľký objekt podpobný reproduktoru, ale nemôžeme vylúčiť ani prítomnosť malého ventilátora. Zaujímavý prvok je však nad ním - mechanické zaostrovanie objektívu projektora.

Cena: asi 350 USD (približne 8 350 Sk / 277,17 €)

FOTOGRAFIE:

- dealextreme.com

- dailymobile.se

projectorphoneprojectorphoneprojectorphone

VIDEO:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu