Java: aktívny pohotovostný režim pre Sony Ericssony zadarmo

V každej recenzii či prvom kontakte so Sony Ericssonom kritizujeme telefóny tejto značky za absenciu aktívnej domácej obrazovky s prepojením na blízke udalosti v kalendári. Dokážu to bežné Nokie (rad S40), smartfóny (Symbian S60, Symbian UIQ, Windows Mobile), ale "ne-smartfóny" Sony Ericsson stále nie. Boj s Nokiami bol teda vyrovnaný - jeden výrobca ponúka štandardne minimalizáciu Java aplikácií a multitasking, druhý zase aktívny pohotovostný režim prepojený s kalendárom, hudobným prehrávačom a poznámkami. Samsung a LG v domácej obrazovke zaostávajú - výnimkou sú však smartfóny a dotykové displeje s tzv. Widgets.

Sony Ericsson nás upokojoval aspoň so zobrazením jednej vybranej poznámky na domácej obrazovke. Tak ste mali na očiach napríklad budúco-týždňovú návštevu zubára či zajtrajší nákup. Ale to nie je aktívny pohotovostný režim.

Potom sme objavili Java aplikáciu MobyToday. Ako som už spomínal, Sony Ericsson umožňuje minimalizáciu Java aplikácií. Ale nielen to! Ponúka aj zobrazenie Java aplikácie ako tapety domácej obrazovky. Predstavte si na domácej obrazovke napríklad ICQ vďaka aplikácii Jimm. A práve MobyToday pri zobrazení ako tapety ponúka prehľad najbližších udalostí v kalendári. Stačí v zozname aplikácií po označení aplikácie MobyToday kurzorom stlačiť tlačidlo "Ďalšie" a vybrať možnosť "Tapeta".

Minulú zimu však nastalo veľké prekvapenie, keď sme vo vydarenom véčku Sony Ericsson Z750i objavili aplikáciu PIM Walpaper:

"Absolútnym prekvapením bola pre mňa aplikácia PIM Wallpaper. Tento rok sme písali o aplikácii MobyToday, ktorá za 9 USD ponúka zobrazenie nadchádzajúcich udalostí v kalendári. A keďže Sony Ericssony umožňujú zobrazenie Java aplikácie aj ako tapety, Moby Today tak nahradil aktívny pohotovostný režim (viď. Nokie). Aplikácia PIM Wallpaper má v Sony Ericssone presne rovnakú úlohu, takže ste práve ušetrili deväť dolárov. Z750i bez problémov zvláda viacero Java aplikácií naraz, takže PIM Wallpaper môžete mať neustále spustenú (na tapete) a neprejaví sa to ani na rýchlosti prístroja, a takmer ani na výdrži na jedno nabitie. Niekedy sa PIM Wallpaper nezobrazí korektne, vtedy stačí zobraziť menu činností a "céčkom" aplikáciu vypnúť. Po návrate na domácu obrazovku sa PIM Wallpaper znovu spustí."

Dnes v našom diskusnom fóre napísal prispievateľ miguel tento príspevok:

"Dnes som len tak browsoval po webstranke SE a nasiel som velmi zaujimavu aplikaciu, ktora dokaze aspon ciastocne nahradit aktivny pohotovostny rezim v SE. Vola sa PIM Wallpaper a da sa stiahnut z webu vyrobcu www.sonyericsson.com/fun/. Neviem, ci to tu niekto pozna, ale ja to vyuzivam a celkom sa mi to paci. Oproti Moby Today to ma jednu vyhodu - ze je to zadara."

PIM Wallpaper je s veľkou pravdepodobnosťou Sony Ericssonom odkúpená a upravená aplikácia Moby Today. A ako si ju stiahnete priamo a bezplatne do mobilu vy?

FREE DOWNLOAD: http://www.sonyericsson.com/downloads/javagames/PIMWallpaper_W890_EU.jar

fotka

Diskusia k článku:

Začať diskusiu