Orange: 172 bezplatných Wi-Fi hotspotov

Orange si pre zákazníkov pripravil zaujímavú fintu. Od dnešného dňa spustil v 172 predajniach Orangeu zariadenia Wi-Fi Router Flybox, ktoré premenia 3G (UMTS, HSDPA) signál na mikrovlny (Wi-Fi). A vy vďaka (resp. cez) Wi-Fi využijete 3G sieť Orangeu prakticky zadarmo.

3G Wi-Fi router Huawei Flybox E960 je bezdrôtový smerovač s rýchlosťou až do 7,2 Mbit/s, určený pre menšie kancelárie aj na domáce použitie. Zariadenie je možné použiť na bezdrôtové pripojenie až 32 účastníkov, alebo pripojenie až 4 účastníkov prostredníctvom Ethernet rozhrania. Je plne manažovateľné cez webové rozhranie, podporuje rôzne formy zabezpečenia. Vložíte doň USIM kartu Orange s dátovým programom a ten prijímaný signál premieňa na Wi-Fi pripojenie. Jednu 3G SIM kartu tak využije viacero ľudí.

Tlačová správa:

Bratislava, 10. októbra 2008 – Vlastníci notebookov a 3G telefónov si budú môcť odteraz užívať výhody najrýchlejšej siete Orange 3G celkom bezplatne na vyhradených miestach prostredníctvom novej siete Wi-Fi HotSpotov. Spolu až v 172 predajniach Orangeu po celom Slovensku budú mať prístup na neobmedzený a bezplatný Mobilný Orange Internet.

Orange dopĺňa svoju komplexnú ponuku mobilného 3G internetu aj o novú možnosť pripojiť sa na sieť 3G prostredníctvom služby HotSpot, ktorá ponúka bezplatný Wi-Fi prístup do internetu na verejných miestach, a to prostredníctvom vybraných odberateľov služby Mobilný Orange Internet. Vďaka novému dátovému zariadeniu Wi-Fi Router Flybox, ktoré Orange do týchto prevádzok poskytne, sa budú môcť návštevníci na týchto miestach pripojiť prostredníctvom služby Mobilný Orange Internet rýchlosťou až do 7,2 Mbit/s.

172 Wi-Fi HotSpotov od Orangeu bude spustených od 10. 10. 2008. Návštevníci týchto miest nebudú potrebovať na prihlásenie sa do internetu prihlasovacie meno ani heslo. Bezplatný Mobilný Orange Internet môžu využívať hneď po pripojení na bezdrôtovú sieť. Všetky prevádzky ponúkajúce bezplatný prístup na Wi-Fi internet prostredníctvom bezdrôtovej Orange 3G siete budú viditeľne označené na vchodoch. Orange plánuje sprístupniť bezplatný prístup k internetu cez nové Wi-Fi HOTSPOTY aj v internetových kaviarňach.

Budovanie Wi-Fi HotSpotov rozširuje možnosti využívania jedinečnej siete Orange 3G. Orange týmto krokom sprístupňuje jej benefity ďalším užívateľom a zároveň si upevňuje svoje prvenstvo na poli mobilného broadbandu na Slovensku. Široko dostupná sieť Orange 3G podporujúca vysokorýchlostné dátové prenosy až do výšky 7,2 Mbit/s je v súčasnosti dostupná už pre takmer 60% populácie – v 133 mestách a ďalších viac ako 120 priľahlých obciach Slovenska, pričom Orange plánuje priebežne jej ďalšie rozširovanie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu