Nová Nokia 5800 XpressMusic

Nokia dnes predstavila v Londýne a súčasne i Singapure nový model 5800 XpressMusic s veľkým dotykovým displejom.

Oficiálne parametre ešte na webe Nokie nie sú, tak vám prinášame tlačovú správu a dve oficiálne fotografie.

Tlačová správa:

Nokia rozširuje svoju hudobnú ponuku o model Nokia 5800 XpressMusic

Inovatívne lišty „Media Bar“ a „Contacts Bar“ dodávajú pôžitku z hudby osobný rozmer

Nokia Remix, Londýn a Singapur, 2. októbra 2008 – Spoločnosť Nokia dnes „zvýšila hlasitosť“ svojej hudobnej ponuky predstavením nového hudobného mobilu Nokia 5800 XpressMusic, ktorý na trh prináša inovatívne funkčné prvky. V súlade s víziou spoločnosti Nokia poskytovať najlepšie hudobné zážitky bude Nokia 5800 XpressMusic jedným z prvých prístrojov podporujúcich revolučnú službu Nokia Comes With Music. Tá ponúka vo vybraných krajinách ročný neobmedzený prístup ku kompletnému katalógu Nokia Music Store.

V segmente hudobných telefónov chcú užívatelia na celom svete prístroj, ktorý im sprostredkuje skvelý hudobný zážitok – s väčšou kapacitou pamäte, hlasnými a výkonnými reproduktormi, ľahkou synchronizáciou – a ktorý bude zároveň dobre slúžiť ako mobilný telefón s priamym prístupom k dôležitým kontaktom, internetu a ďalšiemu multimediálnemu obsahu. Nokia 5800 XpressMusic to spĺňa po všetkých stránkach a umožňuje užívateľovi jednoduchý prístup k obsahu a jeho zdieľaniu.

„Model Nokia 5800 XpressMusic má spájať ľudí prostredníctvom jednej veci, ktorú všetci považujeme za univerzálny tmel – hudby,“ povedala Jo Harlow, viceprezidentka spoločnosti Nokia. „Spôsob, akým si ľudia užívajú hudbu, je vo svete rôzny. Mysleli sme na to, a preto dáva Nokia 5800 XpressMusic ľuďom voľnosť prežívať hudbu, ktorú milujú spôsobom, ktorý uprednostňujú.“

Panel médií, panel kontaktov – ľudia sú na prvom mieste

Nokia 5800 XpressMusic využíva technológiu dotykovej obrazovky a preto ponúka „Media Bar“ (panel médií), rozbaľovacie menu poskytujúce priamy prístup k hudbe a zábave vrátane obľúbených skladieb, videonahrávok a fotografií. Panel médií obsahuje aj priamy odkaz na internet a on-line zdieľanie. Keďže Nokia 5800 XpressMusic podporuje formát Flash, užívatelia môžu surfovať po celom webe, nie iba po jeho častiach. Okrem toho Nokia 5800 XpressMusic ponúka všetko, čo je k hudbe potrebné: grafický ekvalizér, 8 GB pamäte na uloženie až 6000 skladieb, podporu všetkých hlavných digitálnych formátov a 3,5mm konektor na pripojenie vlastných slúchadiel. Vstavané stereo reproduktory s priestorovým zvukom sú najvýkonnejšie svojho druhu.

V rámci komplexného hudobného zážitku ponúka Nokia 5800 XpressMusic vo vybraných krajinách jednoduché vyhľadávanie i nákup skladieb v Nokia Music Store. Aktualizovaný PC softvér Nokia Music umožňuje rýchly prenos skladieb a správu akejkoľvek hudobnej kolekcie.

Inovatívny „Contacts Bar“ (panel kontaktov) poskytuje užívateľom možnosť umiestniť na plochu štyri obľúbené kontakty a jediným dotykom na ich fotografiu zobraziť históriu nedávnych textových správ, e-mailov, telefónnych záznamov, fotografií a aktualizácií blogu.

„Ako prvý model Nokia s dotykovou obrazovkou, určený pre masový trh, premieňa Nokia 5800 XpressMusic „užívateľské rozhranie“ na „ľudské rozhranie“, lebo stavia ľudí naozaj na prvé miesto. Príkladom môže byť panel Nokia Contacts Bar, ktorý je akoby digitálnym RSS kanálom do vášho života,” povedala Jo Harlow. „Integrovaním výhod technológie dotykovej obrazovky do S60, špičkového rozhrania vo svete „múdrych“ telefónov, dodáva Nokia ľudský rozmer tomu, čo je už dobre známe. Dotykovú technológiu sme použili tam, kde znamená skutočnú pridanú hodnotu, teda pri paneli kontaktov, paneli médií a šikovných skratkách z plochy k niektorým položkám menu, ako je kalendár, profily a hodiny.“

Širokouhlý 3,2-palcový displej, ktorý sa vyznačuje najvyšším dostupným rozlíšením medzi mobilnými telefónmi, vdychuje život fotografiám, videoklipom a webovému obsahu prostredníctvom sýtych, verných farieb. S pomerom strán 16:9 a obrazovou frekvenciou 30 snímok za sekundu pri prehrávaní a nahrávaní je prístroj ideálny pre nakrúcanie a prehrávanie videa v kvalite VGA.

Nokia 5800 XpressMusic má aj 3,2-megapixlový fotoaparát s objektívom Carl Zeiss, pričom zhotovené snímky alebo videosúbory môžu užívatelia jediným dotykom zdieľať v rámci obľúbenej on-line komunity, ako je Share on Ovi, Flickr alebo Facebook. Zoznam hudobných skladieb sa dá zdieľať aj cez Bluetooth, MMS alebo on-line zdieľanie.

Hudba pre široké masy

Nokia 5800 XpressMusic má podporu 60 jazykov, čo prináša možnosť ovládania v materskom jazyku pre takmer 90 % svetovej populácie. Keďže ľudia používajú svoje telefóny rôznym spôsobom, Nokia 5800 XpressMusic ponúka viaceré spôsoby ovládania, medzi ktoré patrí virtuálna alfanumerická klávesnica, virtuálna počítačová klávesnica QWERTY, ovládacia ceruzka (stylus) a pre naozajstných hudobných nadšencov trsadlo – to všetko je k dispozícii.

Nokia 5800 XpressMusic príde celosvetovo na trh začiatkom posledného štvrťroka 2008 za približnú maloobchodnú cenu do 12 500 Sk (vrátane DPH). Spolu so službou Comes With Music bude Nokia 5800 XpressMusic v predaji začiatkom budúceho roka. Podrobné údaje o cenách doplníme neskôr.

Nokia dnes predstavila aj štyri nové hudobné príslušenstvá – Bluetooth headset a tri stereo headsety pre vylepšenie pôžitku z hudby.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu