Nokia a Sony Ericsson - sťahujte hudby, koľko chcete

Sony Ericsson predstavil PlayNow plus

Služba PlayNow sa v Sony Ericssonoch nachádza už dlhší čas. Jedná sa o sťahovanie hudby za poplatok, ktoré funguje v súčinnosti s mobilnými operátormi. U nás je služba nefunkčná a poskytuje len download bezplatného obsahu z internetovej stránky Sony Ericssonu.

Švédsky operátor Telenor bude od posledného štvrťroku 2008 predávať špeciálnu edíciu mobilného telefónu Sony Ericssonu W902 Walkman s funkciou PlayNow plus. Služba bude v roku 2009 dostupná aj v iných krajinách sveta.

Majiteľ telefónu s PlayNow plus si bude môcť stiahnuť priamo do telefónu hudby, koľko len bude chcieť. Množstvo skladieb nebude nijako limitované. Váš obľúbený playlist si budete môcť poslať z telefónu aj do PC. Na stiahnutie hudby do PC poslúži zrejme len špeciálny program. Podľa tlačovej správy to vyzerá tiež tak, že si stiahnutú hudbu budete môcť prehrávať aj na MP3 prehrávači.

Originál tlačovej správy: SonyEricsson.com.

Nokia predstavila neobmedzené sťahovanie hudby

Začiatkom septembra Nokia predstavila pre november 2008 podobnú službu typu "all-you-can-eat mobile music service" (hudby, koľko len dokážete "zjesť"), a to pre Veľkú Britániu. Po kúpe Nokie v predajnej sieti Carphone Warehouse (neskôr aj inde a v iných krajinách) získate ročnú licenciu na sťahovanie hudby pomocou špeciálnej služby (pravdepodobne podobnej iTunes). Po roku si môžete mesačné využívanie tejto hudobnej služby platiť, alebo aj nie. Dovtedy stiahnutá hudba vám ostane. Druhou možnosťou bude po roku kúpa novej Nokie, opäť s ročnou licenciou.

Nokia sa teda rozhodla s predajom nových telefónov masívne ponúkať aj časovo obmedzené licencie pre používanie špeciálnych služieb (Nokia Maps, hudobná služba...).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu