Google Maps s reálnymi fotografiami ulice

Google Maps určite dobre poznáte. Jedná sa o bezplatnú aplikáciu rôznych formátov (Java, Symbian a pod.), ktorá zobrazuje aktuálne online mapy na displeji vášho telefónu.

Na adrese http://www.google.com/m/products nájdete množstvo bezplatných aplikácií Google pre váš mobil. Ak je k dispozícii aj verzia na stiahnutie, bude vám ponúknutá, ako napríklad: "Mapy (prevziať)". Takto mi Google pre Nokiu N95 8GB ponúka Google Maps 2.02. Jej inštaláciou sa môj telefón akosi pomiatol a odvtedy zobrazuje už len bielu obrazovku. Takže ani neviem, či je táto verzia Google Maps tou, ktorú hľadám.

Ale späť k veci. V najnovšej verzii Google Maps sa totiž nachádzajú aj nové prvky. Na to upozornil server unwiredview.com odvolávajúc sa na Google Mobile Blog zo 17. septembra 2008. Najvýznamnejšou novinkou je Street View - zobrazenie reálnej fotografie daného miesta.

"The newest Google Maps for mobile is available now for BlackBerry and many Java-enabled phones. To download it to your phone, visit google.com/gmm from your phone's web browser or on the desktop. We're working on bringing all these new features to other platforms as well, so stay tuned."

Teda, Street View je zatiaľ k dispozícii len pre BlackBerry a v Java verzii, smartfóny budú zatiaľ sťahovať staršiu verziu bez tejto funkcie. Vyblednutie mojej Nokie bolo teda zbytočné... :-/

Viac už na tomto videu:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu