Orange, T-Mobile, O2: darcovské SMS (už aj zo siete O2)

DMS je darcovská SMS správa (donors message service). Nositeľom projektu DMS je Fórum donorov, asociácia popredných organizácií udeľujúcich granty tretím osobám, ktorá sa usiluje o rozvoj filantropie v Slovenskej republike. Partnermi projektu DMS Slovensko sú mobilní operátori v Slovenskej republike – Orange Slovensko, a.s. a T–Mobile Slovensko, a.s. a spoločnosť DMS Service, s.r.o.

Od septembra sa však medzi dvoch najväčších mobilných operátorov zaradil uznaním DMS aj najmladší. Vyplýva to z cenníka O2 Fér (PDF) platného od 4. septembra 2008. Na tento nami prehliadnutý fakt nás upozornil čitateľ Ondrey. Cena DMS je 30 Sk / 0,996 €, z ktorej príjemca vašej pomoci obdrží 96 %.

Ako sa píše na darcovskasms.sk, DMS je registrovaná medzinárodná ochranná známka a výhradným držiteľom práv na jej užívanie a šírenie na území Slovenskej republiky je Fórum donorov. Mechanizmus DMS prebieha na nekomerčnom princípe.

Princípy DMS:

1. jednotné pravidlá pre všetky zapojené neziskové organizácie

- jednotné prístupové telefónne číslo pre všetkých zapojených operátorov (877)

- rovnaký formát darcovskej SMS správy pre všetky projekty (DMS HESLO)

- DMS správa je pre každého darcu spoplatnená rovnakou čiastkou (30 Sk/0,996 €)

- jednotné podmienky registrácie

2. každá MNO, ktorá má záujem sa do projektu DMS zapojiť a získavať finančné prostriedky prostredníctvom SMS správ, sa musí zaregistrovať

3. každá MNO musí dodržiavať jasné podmienky, okrem iného informovať darcov o priebehu svojho projektu a o použití získaných prostriedkov na svojich webových stránkach i stránke projektu DMS

4. mechanizmus DMS prebieha na nekomerčnom princípe – rešpektuje zásadu minimálnych nákladov na zaistenie fungovania projektu.

Ako odoslať DMS?

1. Vyberte si projekt, ktorý chcete podporiť.

2. Zistite si HESLO projektu.

3. Pošlite SMS správu v tvare DMS HESLO na číslo 877.

4. Obdržíte potvrdenie formou DMS – darcovskej SMS správy, ktorej cena je 30 Sk / 0,996 €.

Viac info na darcovskasms.sk.

Otázka do diskusie: Poslali ste už niekedy DMS? Vidíte v tom vôbec zmysel?

Diskusia k článku:

Začať diskusiu