O2: pokrývame 88 % obyvateľstva

Telefónica O2 Slovakia splnila licenčnú podmienku a prevádzkuje vyše 800 základňových staníc, celkové investície do infraštruktúry od Nokia Siemens Networks už dosiahli 4,5 mld. slovenských korún (asi 0,149 mld. eur). Sieť O2 v súčasnosti pokrýva signálom 88 percent obyvateľstva, čo je takmer dvakrát viac než požaduje licencia.

Tlačová správa:

Bratislava, 9. septembra 2008 - Spoločnosť Telefónica O2 Slovakia prevádzkuje k dnešnému dňu už viac ako 800 základňových staníc vlastnej mobilnej verejnej telefónnej siete GSM. Tým spoločnosť splnila ďalšiu licenčnú podmienku. Jej sieť v súčasnosti pokrýva signálom 88 percent obyvateľstva, čo je takmer 2-krát viac ako požaduje licencia. Do dnešného dňa dosiahla výška investície O2 na Slovensku takmer 4,5 mld. Sk.

„Chceme našim zákazníkom poskytnúť tie najkvalitnejšie služby. Vybudovanie vlastnej siete je dlhodobým strategickým zámerom spoločnosti a jej výstavba neustále pokračuje. Popri vlastnej sieti budeme však aj naďalej využívať národný roaming,“ uviedol Martin Škop, výkonný riaditeľ pre siete Telefónica O2 Slovakia.

Splnením licenčných podmienok O2 potvrdzuje svoj dlhodobý zámer pôsobiť na slovenskom telekomunikačnom trhu. Do dnešného dňa dosiahla výška investície O2 do infraštruktúry na Slovensku takmer 4,5 mld. Sk. Telefónica O2 Slovakia sa tým zaradila medzi najvýznamnejších investorov v SR.

Sieť O2 pracuje na báze najmodernejších technológií. Výstavba mobilnej siete sa prioritne koncentruje v miestach s najvyššou hustotou obyvateľstva a  podieľajú sa na nej aj slovenské firmy. Hlavným dodávateľom technológie je spoločnosť Nokia Siemens Networks, ktorá patrí k lídrom v tejto oblasti.

Uvádzanie siete do prevádzky prebieha postupne v  jednotlivých regiónoch Slovenska spúšťaním väčších celkov. Jedinou zmenou, ktorú zákazník zaregistruje je zmena loga na displeji mobilného telefónu, kde sa objaví názov operátora "O2–SK", alebo číselný kód "231-06", prípadne kód "SVK–06".

Diskusia k článku:

Začať diskusiu