Piatkové video: Siemens a BenQ-Siemens

Počas celého augusta vám spríjemňujeme začiatok víkendu, resp. posledné piatkové hodiny v práci, video-spomienkami na prelomové telefóny či všeobecne staré dobré mobilné časy.

Do dnešného vydania spomienkového Piatkového videa sme vyhľadali snímky venované vybraným telefónom Siemens, ktoré sa neskôr zmenili na značku BenQ-Siemens.

Telefóny Siemens boli u nás mimoriadne populárne, jedného času to bola trhová dvojka. Predaje v najlepších časoch dosiahli 400 000 telefónov ročne. Dnes sú už mobilné telefóny tejto značky minulosťou, no pripomenieme si ich aspoň videami.

- -

Siemens S55 a M55

Prvý Siemens s farebným displejom bol svojho času veľmi populárny. Neskôr ho doplnila verzia pre mládež. Dovtedy bol rad M výsadou odolných telefónov, model M55 však zvýšenú odolnosť neponúkal.

Siemens SL55 a SL65

Jedny z prvých slajderov na našom trhu. Prvý model sa odvíjal od S55-ky, druhý bol viac samostatným prístrojom. SL65-ke sme vyčítali najmä štvorcový displej.

Siemens S65 a CX75

Siemens S65 bol jedným z najvydarenejších Siemensov svojej doby. Ponúkal podporu RS-MMC kariet, 1,3 Mpix fotoaparát a zaujímavý dizajn. Jeho súputníkom strednej triedy bol model CX65, ktorý bol časom nahradený modelom CX75. Rad 75 bol posledným pod značkou Siemens, pred akvizíciou BenQ. A práve na radoch telefónov Siemens bolo vždy zrejmé, ako prechádzajú funkcie z najvyššieho radu do stredného - CX. Model CX75 bol preto takmer zhodný s rok starým modelom S65.

Siemens Xelibri

Najodvážnejší počin Siemensu sme mali radi, aj keď si zrejme ani jeden z nás model radu Xelibri nekúpil. Boli netradičné, štýlové, drahé a nepraktické. A preto ich predajom nepomohol ani neskorší výrazný pokles cien.

Ak vás zaujíma výroba druhého klipu, kliknite na toto video.

BenQ-Siemens EF81 a SL75

Netrvalo dlho a problematickú mobilnú divíziu Siemensu kúpil BenQ. Aj s vyvíjanými telefónmi. Modelov EF81 sa ešte pár predalo, ale SL75 už veľký úspech nepostihol.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu