Orange: Duálne zobrazovanie cien telefónov a služieb

Od dnešného dňa Orange zavádza duálne zobrazovanie cien poskytovaných služieb v slovenských korunách aj v eurách, postupne bude duálne zobrazovanie dopĺňať aj do nových cenníkov.

Tlačová správa:

Bratislava, 9. júla 2008 – Spoločnosť Orange Slovensko zavádza do praxe duálne zobrazovanie cien už deň po oficiálnom vyhlásení konverzného kurzu, ktorý bol Radou ministrov hospodárstva a financií EÚ stanovený na úroveň 30,1260 SKK/EUR. Orange prináša aj praktický a vždy dostupný nástroj pre všetkých – Euro SMS kalkulačku dostupnú z každého mobilu v sieti Orange, s ktorou spotrebitelia jednoducho a rýchlo prepočítajú akúkoľvek cenu v slovenských korunách na eurá a naopak.

Hoci zákon ukladá povinnosť uvádzať ceny v slovenských korunách a zároveň eurách až mesiac po oficiálnom stanovení konverzného kurzu, Orange chce svojich zákazníkov pripraviť na novú menu v najskoršom možnom termíne. Preto začína s dvojakým zobrazovaním cien už oddnes. Rozhodujúcou zostáva stále cena v slovenských korunách, cena v EUR je zatiaľ iba informatívna.

Duálne ceny budú obsahovať všetky nové uzatvárané zmluvy o pripojení, ako aj nové dodatky k existujúcim zmluvám. Väčšina pokladníc v predajniach je k tomuto dňu nastavená na duálne oceňovanie podľa aktuálneho konverzného kurzu, kompletný prechod celej predajnej siete na duálne zobrazovanie bude zrealizovaný do troch dní. Duálne zobrazené budú aj fakturované sumy za služby zákazníkom uvádzané na účtovných dokladoch.

Svojim zákazníkom vychádza Orange v ústrety jednoduchými aplikáciami – webovou, wapovou a SMS kalkulačkou. Webová a wapová kalkulačka umožní návštevníkom stránky www.orange.sk a wapového portálu Orange World jednoducho a rýchlo prerátať všetky sumy zo slovenských korún na eurá a opačne. Pomocou praktickej Euro SMS kalkulačky budú môcť všetci zákazníci Orange prerátať akúkoľvek cenu v ktoromkoľvek obchode alebo predajni. Stačí ak zákazník pošle na krátke číslo 7820 formou SMS sumu, ktorú chce prerátať a automaticky sa mu vráti SMS s prepočtom. Orange v tejto súvislosti sprístupnil na svojej internetovej stránke samostatnú sekciu venovanú euru v ktorej zákazníci nájdu dôležité informácie, rady a tipy, zaujímavosti, náhľad nových eurobankoviek a euromincí, duálnu faktúru za poskytnuté služby a ďalšie informácie.

Orange postupne začne uvádzať dvojaké ceny v SKK/EUR aj na svojich marketingových materiáloch a všetkých cenníkoch v celej sieti predajných miest.

„Orange je zodpovedným operátorom, ktorý chce svojich zákazníkov nielen informovať o všetkých stránkach prechodu na EURO, ale zároveň chce vytvoriť predpoklady, aby bol tento krok s ohľadom na zákazníkov čo najmenej rizikový a mal na nich z hľadiska budúcnosti iba pozitívny dopad,“ uviedol Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

Spoločnosť Orange Slovensko je od jesene 2007 partnerom Eurokampane a je súčasťou aliancie firiem, ktoré podpísali Etický kódex pre zavedenie eura. Týmto aktom sa zároveň zaviazala, že prechod na novú menu EURO nebude mať v nijakom prípade za priamy následok zvyšovanie cien poskytovaných služieb.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu