T-Mobile: nová služba E-mail Expres? (aktualizované)

Pôvodný text, 2008-06-24 08:37:

Už dvaja čitatelia, dj.uwe a ondrey, nás upozornili na novú službu uvedenú na stránkach T-Mobile.sk.

Služba E-mail Expres bude poskytovaná od 7. júla 2008. V mesačnom paušále je zahrnuté prijímanie e-mailov v rámci SR.

Poplatky:

aktivačný poplatok: 0,00 Sk

mesačný paušál: 99,00 Sk s DPH

odoslanie správy na e-mail: 2,90 Sk

odoslanie správy na e-mail v roamingu: 11,80 Sk

prijatie správy z e-mailu v roamingu: 11,80 Sk

Pre Easy a Fix sa cenník líši len v roamingových poplatkoch, ktoré nie sú 11,80 Sk, ale 19,90 Sk.

Odoslanie a prijatie správy v roamingu je spoplatnené rovnako ako cena MMS v roamingu, preto by sa mohlo jednať o prijímanie a odosielanie e-mailov ako MMS. O službe však zatiaľ veľa nevieme.

Za čitateľské tipy ďakujeme.

Zdroj: www.t-mobile.sk.

Doplnená tlačová správa:

Bratislava, 2. júl 2008 – T-Mobile predstavuje novú službu E-mail Expres. Všetci zákazníci budú môcť pohodlne prijímať i odosielať maily zo svojich mobilných telefónov.

Od 7. júla 2008 sa portfólio služieb zameraných na e-mail a textovú komunikáciu rozšíri o novinku E-mail Expres. Táto služba ponúka okamžitý a pohodlný prístup k e-mailom priamo v mobilných telefónoch.

Ako služba funguje?

E-mail Expres funguje ako tzv. push e-mail. Zákazník bude môcť dostávať maily do svojho mobilu v rovnakom čase ako do svojej e-mailovej schránky. Služba pracuje na technológii MMS, t.j. zákazník prijíma maily vo forme multimediálnych správ a v rovnakom formáte ich aj odosiela adresátom. Zároveň budú môcť zákazníci aj preposielať maily a pozerať si prílohy prijatých mailov (napríklad obrázky, zvukové klipy alebo videá), či už priamo vo svojom mobilnom telefóne resp. na wape kliknutím na link.

Na využívanie služby potrebuje zákazník telefón s podporou MMS správ a e-mailové schránky s podporou protokolov POP3 a IMAP4.

V rámci využívania služby E-mail Expres získajú zákazníci okamžitý prístup k piatim e-mailovým schránkam podľa vlastného výberu.

Cenník služby E-mail Expres

Služba E-mail Expres je k dispozícii pre všetkých zákazníkov T-Mobilu – s mesačnými programami, programov Fix i predplatených kariet Easy.

Za službu zákazník neplatí žiadny aktivačný poplatok. Štandardný mesačný poplatok za využívanie služby je 99 Sk. V rámci súčasnej akcie platnej do 30. septembra 2008 však zákazník prvý mesačný poplatok neplatí. V mesačnom poplatku je zahrnuté prijímanie všetkých mailov. Odosielanie mailov je spoplatňované sumou 2,90 Sk s DPH na mesačných programoch i Easy kartách.

Službu E-mail Expres môžu zákazníci používať aj v roamingu. Na mesačných programoch zaplatia za jeden prijatý resp. odoslaný mail 11,80 Sk s DPH. Na predplatených kartách Easy ich vyjde prijatie resp. odoslanie mailu na 19,90 Sk s DPH. Do 30. septembra 2008 môžu zákazníci prijímať MMS v roamingu zadarmo.

Aktivácia služby E-mail Expres

Zákazníci si môžu jednoducho aktivovať službu E-mail Expres viacerými spôsobmi:

- odoslaním SMS v tvare EE na číslo 123 23

- na linke Služieb zákazníkov (123 45 resp. 123 50)

- cez web alebo wap na stránke www.t-mobile.sk

- na predajniach spoločnosti T-Mobile Slovensko

Komentár Fony.sk

Ku službe MobilMail (schránka t-zones veľká 10 MB za 18,80 Sk mesačne), resp. MobilMail Extra (schránka t-zones veľká 50 MB za 48,60 Sk mesačne), ktorá prináša aj bezplatné SMS notifikácie o prijatých e-mailoch je E-mail Expres zaujímavým doplnkom. E-mail Expres ponúka za 99 Sk mesačne príjem až 1 500 textových e-mailov formou MMS-ky bezplatne. Existujú však aj ďalšie služby, ktoré E-mail Expres nahradia.

Dôležité je podotknúť, že E-mail Express v rámci 99-korunového mesačného poplatku doručuje len hlavičky a textové telá správ veľkých do 5 MB. Väčšie ignoruje. Prílohy sa potom v MMS nachádzajú ako WAP linky. Takže ani 30 kB obrázok z e-mailu nedostanete v MMS, ale si ho musíte dodatočne, za klasický dátový poplatok stiahnuť.

Príklad:

100 kB e-mail s dvoma obrázkami:

- prijatie textu = 0 Sk,

- prijatie dvoch príloh po 50 kB = 4,90 Sk,

- odpoveď na e-mail = 2,90 Sk (v roamingu 11,80 Sk),

- spolu vybavenie jedného 100 kB e-mailu 7,80 Sk.

Aké máte dnes v T-Mobile možnosti?

- za necelých 20 Sk mesačne získate schránku MobilMail s jednoduchou SMS notifikáciou (s obmedzením na 10 MB schránku ...@t-zones.sk),

- za necelých 50 Sk mesačne získate schránku MobilMail Extra s rozšírenou notifikáciou (s obmedzením na 50 MB schránku ...@t-zones.sk),

- za necelých 100 Sk mesačne získate E-mail Expres s príjmom všetkých tiel e-mailov z vami určených piatich e-mailových schránok formou MMS do mobilu (teda takmer bez obmedzení),

- za necelých 120 Sk mesačne dostanete 10 MB dátový balík Web'n'Walk, ktorý môžete využiť aj na plnohodnotnú prácu s e-mailami priamo v mobile, včasný príjem správ však nahradí len automatická kontrola pošty z mobilu,

- za necelých 300 Sk dostanete plnohodnotný dátový program Rýchly Internet štart - 1 GB dát s ich zdieľaním v mobile, ktoré môžete použiť na takmer neobmedzené surfovanie aj e-mailovanie z mobilu,

- za necelých 360 Sk dostanete sofistikovanú službu BlackBerry Internet E-mail

Diskusia k článku:

Začať diskusiu