Orange: hlasové služby aj na dátových SIM kartách

Dnes to vyzerá byť na deň tlačových správ od Orangeu. Medzi nimi sa táto venuje sprístupnením hovorov aj na SIM kartách, ktoré bolo možné doteraz využívať len na dátové prenosy cez službu Mobilný Orange Internet. Využiť na to môžu aj nové zariadenie - 3G Wi-Fi router Huawei Flybox E960 s podporou GPRS až HSDPA do 7,2 Mbps. Hlasové služby budú prístupné aj novým, aj existujúcim zákazníkom služieb Mobilný Orange Internet Štart, Klasik, Premium a Expres.

Cena hovoru z dátovej SIM karty na mobil v SR je slušných 7 Sk s DPH za minútu. Službu CLIP dostanete zadarmo...konečne! Pri službe Identifikácia zlomyseľných volaní platíte len za aktiváciu, a to 476 Sk.

Tlačová správa:

Bratislava, 13. jún 2008 – Orange prináša od dnes možnosť využívať hlasové služby už aj pre najobľúbenejšie dátové programy. Telefonovanie bude sprístupnené automaticky všetkým novým aj existujúcim zákazníkom, ktorí majú aktivovaný niektorý z účastníckych programov služby Mobilný Orange Internet. Spolu s aktiváciou hlasových služieb Orange nedávno na trh priniesol aj nové unikátne zariadenie Huawei Flybox E960, ktoré umožní zákazníkom pohodlne surfovať na internete, mailovať a zároveň aj telefonovať prostredníctvom vysokorýchlostnej 3G siete.

Všetci noví aj existujúci zákazníci s účastníckymi programami Mobilný Orange Internet Štart, Klasik, Premium a Expres môžu odteraz na dátových SIM kartách popri využívaní internetových služieb už aj telefonovať. Tieto možnosti využijú najmä na novom zariadení Huawei Flybox E960. Zariadenie je kombináciou 3G modemu, ktorý obsahuje vstupy pre viaceré osobné počítače v domácnosti a Wi-Fi routra na bezproblémové bezdrôtové pripojenie s dosahom v interiéroch až do vzdialenosti 40 metrov. Úplnou novinkou je konektor na pripojenie analógového telefónu. Orange tak prináša prvé dátové zariadenie, prostredníctvom ktorého sa môžu zákazníci v rámci 3G siete pripojiť do internetu a zároveň aj telefonovať.

Pri príležitosti nedávneho uvedenia nového zariadenia na trh pripravil Orange novú ponuku hlasových služieb využívaných cez dátové SIM karty zákazníkov. Aktivácia prebehne automaticky, hromadne a bezplatne u všetkých zákazníkov služby Mobilný Orange Internet. Ide o jednoduchú službu, za ktorú nebudú zákazníci platiť žiadny mesačný poplatok, nebude obsahovať žiadne predplatené minúty, pričom všetky hovory budú spoplatňované výhodnými tarifami.

Cenník volaní v rámci SR (každý deň počas silnej aj slabej prevádzky):

7,00 Sk s DPH / min. do Orangeu a iných mobilných sietí v SR,

1,80 Sk s DPH / min. do pevných sietí v SR

Zákazníci si môžu k hlasovým službám na svojej dátovej SIM karte aktivovať aj štandardné doplnkové služby ako CLIP, CLIR, roaming, presmerovanie hovorov, blokovanie audiotexových hovorov, podrobný rozpis hovorov a tiež register zmeškaných hovorov. Odkazová služba nebude pre paušály Mobilného Orange Internetu aktívna, ale zákazník si ju môže aktivovať dodatočne. Roamingové hovory sú dostupné za ceny platné pre hlasové služby.

Cenník dodatočných služieb:

Roaming - 0 Sk s DPH

CLIR + CLIP - 0 Sk s DPH

Blokovanie hovorov - 0 Sk s DPH

Identifikácia zlomyseľných volaní - 476 Sk s DPH

Zmena telefónneho čísla - 476 Sk s DPH

Jednorazový podrobný rozpis hovorov (v tlačenej forme) - 119 Sk s DPH

Pravidelný podrobný rozpis hovorov - 47,60 Sk s DPH mesačne

Spracovanie podrobného rozpisu hovorov - 59,50 Sk s DPH mesačne

Telefonovanie v rámci účastníckeho programu Mobilný Orange Internet umožňuje Orange svojim zákazníkom aj bez potreby zakúpenia nového zariadenia Huawei Flybox E960. Za rovnakých podmienok je odteraz možné využívať dátové SIM karty na hlasové volania už aj priamo v bežných mobilných telefónoch.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu