BabyMo

Recenzia detského fónu Mobil pre deti, bez displeja, s možnosťou vytočenia piatich predvolených čísiel.

Základná charakteristika:

900/1800 MHz,

rozmery: 88 x 59 x 22 mm,

hmotnosť: 60 gramov,

výdrž: do 3 h hovoru/100 h pohotovosti,

akumulátor: 2,7 V, 550 mAh, Li-Ion.

Obsah balenia:

mobil, nabíjačka, handsfree s jedným slúchadlom, ktorého súčasťou je šnúrka na krk (možňuje pohodlné nosenie mobilu na krku).

fotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

BabyMo, alebo aj MyMo, je malé, milé zariadenie určené pre najmenších...na telefonovanie! Nemá displej, vyzerá ako Tamagochi, ale v skutočnosti je to veľmi zaujímavý mobil. Nájdete na ňom len tri tlačidlá, z ktorých jedno slúži len na zapnutie/vypnutie prístroja a na zopár ďalších drobných funkcií. Centrom pozornosti je veľké kruhové tlačidlo, ktorým:

- zavoláte 112-ku, teda linku záchrany, a to aj bez vloženia SIM karty. V tom prípade stačí veľké tlačidlo len dlhšie podržať.

- vyberáte jedno zo štyroch zvonení, za ktorými nasledujú vibrácie. Výber melódie uskutočníte krátkym stláčaním veľkého tlačidla.

- uskutočníte/ukončíte hovor. Uskutočnenie hovoru nasleduje po výbere jedného z jeden až piatich uložených kontaktov.

Na prednej stene nechýba ani intenzívna červená dióda, ktorá indikuje:

- pohotovostný stav (jedno bliknutie každých 8 s),

- stratu GSM signálu (dve bliknutia každých 8 s),

- slabú batériu (tri bliknutia každé 4 s),

- nabíjanie batérie (päť bliknutí každé 4 s).

Ľavým tlačidlom vyberiete kontakt, pričom každému je priradená jedna zelená LED dióda. Ľavá patrí prvému kontaktu a proti smeru hodinových ručičiek sa dostanete až na pravú, ktorá patrí piatemu kontaktu.

Prvý kontakt = meno na SIM karte v tvare H1... (napríklad H1 domov). Druhý kontakt = meno na SIM karte v tvare H2... (napríklad H2 mamicka). Takto môže otec nastaviť dieťaťu až 5 kontaktov (H1 až H5). MyMo nerobí problémy ano nové 128 kB SIM karta (testované s USIM kartou Orangeu).

Na SIM karte môže byť množstvo kontaktov, MyMo vždy vyhľadá len záznamy H1 až H5. Prípravu SIM karty ukončíte vypnutím ochrany PIN kódom.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Používanie zariadenia je jednoduché. Pravým tlačidlom BabyMo zapnete, ľavým vyberiete prvý až piaty kontakt a veľkým stredovým tlačidlom ho vytočíte. Stredným tlačidlom aj hovor ukončíte.

Najviac oceňujem šikovné handsfree s malým slúchadlom do detského ucha.

Obavy mám z nechceného vytočenia linky záchrany, keď sa bude dieťa s prístrojom hrať. Na prístroji mi chýba regulácia hlasitosti, aj keď v slúchadle je hlasitosť primeraná a nevidím ani dôvod, prečo by malo dieťa volať priamo z mobilu.

Nabíjanie prístroja je pomalé, výdrž pomerne slabá. Čakal som lepšie udávané parametre i výsledky.

Záver

BabyMo je prvý, skutočne detský, mobil, ktorý mám v rukách. Považujem ho za krok správnym smerom. Dováža ho spoločnosť Zadako a dočítate sa o ňom aj na produktovej web stránke.

Cenu produktu zisťujeme.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 19.04.2006 - 00:00

riso: Tak orientacna cena je 3 750 sk s DPH.

anonymous19.04.2006 - 13:29 Trvalý odkaz

orgi: tak to som cakal rapidne nizsie ;( inak pekna hracicka...

anonymous20.04.2006 - 00:29 Trvalý odkaz

Smiley :-): je to fakt vela to uz radsej rodicia kupia nejaku lacnu nokiu

anonymous01.05.2006 - 17:12 Trvalý odkaz

strider: Skor by som jeho uplatnenie videl u starsich ludi. Dizajn by vsak musel byt pochopitelne iny.SIE-CX75/13 UP.Browser/7.0.2.2.d.7(GUI) MMP/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

Celá diskusia 4 príspevky