Čierna Nokia N82 - zmena nielen vo farbe

Českí kolegovia zo serveru Mobil.cz testujú čiernu verziu symbianovej Nokie N82 s najnovšou verziou firmvéru. Podľa ich zistení sa Nokia N82 black od klasickej verzie (resp. od klasickej verzie so starším firmvérom) nelíši len farbou, ale aj niekoľkými zaujímavými funkciami, na ktoré sa na serveri Mobil.cz zamerali.

Prvou novinkou je možnosť zaznamenania GPS polohy do fotografie, ktorú vytvoríte telefónom. Túto možnosť treba najprv zapnúť v samotnom fotoaparáte a pred odfotením počkať na získanie súradníc. Ide však o záležitosť niekoľkých sekúnd. GPS súradnice sa ukladajú aj do EXIF informácií, takže si ich môžte skontrolovať aj na počítači.

Druhou novinkou je podpora Flash Lite 3. Používatelia teda budú môcť cez internetový prehliadač v mobile sledovať nielen rôzne animácie, ale aj videá zo stránky YouTube.com.

Posledným vylepšením je možnosť používania slovníka T9 bez toho, aby používal diakritiku a tým pádom skracoval maximálnu dĺžku správy. Uvidíme, či aj slovenská verzia ponúkne tieto zmeny.

Nokia N82 black

Nový firmvér s označením v20.0.062, ktorý tieto zmeny umožňuje, bude už čoskoro dostupný aj pre majiteľov klasických Nokií N82.

Zdroj: Mobil.cz

Diskusia k článku:

Začať diskusiu