Orange: 3G internet - najobľúbenejšia forma pripojenia

Tlačové správa:

Bratislava, 14. apríl 2008 – Mobilný širokopásmový internet v 3G sieti výrazne mieša karty v oblasti prístupu slovenských domácností k internetu. 3G sieť spoločnosti Orange Slovensko podporujúca širokopásmový prístup k internetu rýchlosťou až do 3,6 Mbit/s je v súčasnosti dostupná už pre takmer 60% populácie – teda pre viac ako 3 milióny obyvateľov Slovenska v 131 mestách a ďalších viac ako 100 priľahlých obciach. Viac ako 600 tisíc zákazníkov Orangeu používa telefón s podporou 3G a viac ako 320 tisíc užívateľov s 3G SIM kartou má zriadený prístup k mobilnému širokopásmovému internetu so službami Mobilný Orange Internet alebo Orange World.

Mobilný širokopásmový internet cez 3G sieť zásadným spôsobom prispieva k nárastu penetrácie širokopásmového internetu na Slovensku. „Mnohé zahraničné štatistiky, vrátane štatistík Európskej komisie však stále zabúdajú na významný počet mobilných širokopásmových prípojok k internetu čím neprávom znižujú úroveň penetrácie internetu na Slovensku,“ uviedol Ivan Marták, riaditeľ pre stratégiu spoločnosti Orange Slovensko.

Najrýchlejšie 3G mobilné dáta si zákazníci Orangeu môžu užívať so službami Mobilný Orange Internet alebo Orange World. Pri oboch alternatívach môžu zákazníci dáta sťahovať rýchlosťou až 3,6 Mbit/s a využiť rýchlosť 1,46 Mbit/s pri odosielaní dát. Tieto rýchlosti konkurujú aj bežne dostupným rýchlostiam pevného pripojenia. Naviac, ešte v tomto roku zvýši Orange rýchlosť prijímania dát až na dvojnásobok, teda na 7,2 Mbit/s. Predpokladom skutočne širokopásmového pripojenia je dostupnosť pokrytia mobilným signálom 3G/HSDPA, ktoré na Slovensku pokrýva miesta, kde žije viac ako 3 milióny obyvateľov, teda takmer tri pätiny populácie a jej dostupnosť sa neustále zvyšuje. Takýmto pokrytím 3G sieť Orangeu prekonáva aj niektoré pevné formy pripojenia, napríklad káblový internet a stáva sa optimálnym pripojením pre domácnosti aj na miestach, kde iné formy pripojenia absentujú.

Mobilný Orange Internet – internet doma aj na cestách

Služba Mobilný Orange Internet je jednoduchou a rýchlou voľbou na pripojenie do internetu cez počítač alebo notebook, ktoré môžu zákazníci pohodlne využívať doma i na cestách. Prináša výhody mobility a rýchleho internetového pripojenia. Orange Slovensko mal ku koncu marca 2008 viac ako 77 tisíc užívateľov Mobilného Orange Internetu, z nich až celá štvrtina žije na vidieku. Pre mnohé vidiecke oblasti, v ktorých doposiaľ absentuje možnosť pevného internetového pripojenia, tak predstavuje dátová 3G sieť Orangeu jeho plnohodnotnú náhradu.

Orange World – internet v mobile

Službu Orange World, ktorá okrem pripojenia na internet cez počítač a notebook umožňuje aj surfovanie na displeji telefónu a využívať ďalšie služby ako napríklad mobilnú televíziu, v súčasnosti využíva už takmer 240 000 zákazníkov.

Na Slovensku je viac ako 1 milión 3G telefónov

Z celkového odhadovaného počtu 1 milión 3G telefónov na Slovensku približne 600 tisíc patrí zákazníkom Orangeu. Tie okrem pripojenia na internet umožňujú sledovať mobilnú televíziu, ale aj surfovať za zábavou a spravodajstvom na wapovom portáli Orange World. Uvedené možnosti, vrátane telefonovania v 3G sieti Orange využívajú viac ako tri štvrtiny majiteľov týchto telefónov. Napríklad v roku 2007 uskutočnili mesačne približne 1,6 milióna hovorov, čo je trojnásobne viac ako predchádzajúci rok. Zároveň v sieti 3G preniesli mesačne približne 67 tisíc GB dát, čo predstavuje viac ako 120-percentný nárast oproti roku 2006.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu