O2: problémy so zvýhodňovaním volaní na predplatenej karte (aktualizované)

Pôvodný text, 2008-04-05 00:19:

Čitateľ Miloš Šabik nám napísal zaujímavý odkaz:

Už dlhšie sa snažím o to, aby O2 opravilo svoj systém, v ktorom majú chybu. Pri dobití O2 Narovinu 2 x 250 Sk sa podľa tlačovej správy uverejnenej na ich stránke niekedy v júni 2007 má aktivovať zvýhodnená tarifa 7,90 Sk / min. To znamená, že stačí kartu v rámci mesiaca dobiť o 500 Sk (teda nie o 501 Sk alebo 550 Sk). Ide o to, že si takto kartu bežne dobíjam, a ak si dobijem za mesiac dvakrát po 250 Sk, mala by sa mi podľa tlačovej správy aktivovať zvýhodnená tarifa. Nikdy sa tak ale nestalo. Operátori na infolinke mi tvrdili, že podmienku aktivácie tejto tarify som splnil, a že ju mám aktívnu, čo v skutočnosti pravda nebola. To zistili aj sami, keď si prepočítali ceny mojich hovorov do iných sietí. Vždy mi preto vrátili kredit, ktorý vypočítali, že mi bol zaúčtovaný navyše. Toto sa mi stalo v novembri, januári a bolo by sa mi to stalo aj tento mesiac, keby si nedobijem aj tretíkrát za 250 Sk. Po treťom dobití sumou 250 Sk mi prišla správa o aktivácii tejto tarify na daný mesiac - marec.

Na webe O2, sk.o2.com, sa píše:

Po dobití predplatenej O2 Karty za viac ako 500 Sk v danom kalendárnom mesiaci bude počas celého nasledujúceho kalendárneho mesiaca platiť znížená cena hovoru 7,90 Sk/min.

Ale Miloš sa odvoláva na tlačovú správu, v ktorej sa píše:

Zvýhodnenú tarifu zákazník získa ľahko, a to keď si v priebehu jedného kalendárneho mesiaca dobije svoju SIM kartu sumou 500 Sk alebo vyššou. Počas celého nasledujúceho kalendárneho mesiaca bude v takomto prípade telefonovať vo zvýhodnenom tarifnom pásme 7,90 Sk/min. Započítava sa i postupné dobíjanie kreditu, ktoré v priebehu kalendárneho mesiaca dosiahne sumu 500 Sk. Zvýhodnené tarifné pásmo bude automaticky uplatnené na celý kredit, ktorý má zákazník na karte.

Aké máte vy skúsenosti so zvýhodňovaním volaní pri dobíjaní kreditu za / cez 500 Sk mesačne?

Doplnené oficiálne vyjadrenie:

Podľa oficiálnych informácií O2 platí verzia: Po dobití predplatenej O2 Karty za viac ako 500 Sk v danom kalendárnom mesiaci bude počas celého nasledujúceho kalendárneho mesiaca platiť znížená cena hovoru 7,90 Sk/min. Pre operátora aj pre zákazníka je záväzná informácia, ktorá je v cenníku.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu