Čierna Nokia N82 black

Tlačová správa:

Multimediálny počítač vyniká ako cestovný sprievodca s fotoaparátom, navigáciou a pripojením na internet

Espoo, Fínsko/Bratislava, 19. marca 2008 – Spoločnosť Nokia včera predstavila novú Nokia N82 v štýlovej čiernej farbe. Model radu Nseries prináša najmodernejšiu technológiu spracovania obrazu, integrovanú navigáciu a vysokorýchlostné pripojenie na internet. Výkonný multimediálny počítač umožňuje užívateľom pripájať k odfoteným snímkam zemepisné súradnice (“geotag”); uložiť sa dá nielen dátum, ale aj poloha. Táto funkcia pridáva novú hodnotu k súčasným fotografickým parametrom 5-megapixlového fotoaparátu s optikou Carl Zeiss a xenónovým bleskom. Čierny model N82 sa začne dodávať o niekoľko týždňov. Odhadovaná predbežná maloobchodná cena bude 400 eur bez DPH.

„Nokia N82 je navrhnutá na rozprávanie životných príbehov,“ hovorí Juha Kokkonen, riaditeľ produktového radu Nokia Nseries. „Nokia N82 Black vďaka špičkovému fotoaparátu zachytáva cesty a objavy užívateľov. Vstavaný systém A-GPS pomáha ľuďom nájsť nové miesta spojením údajov o zemepisných súradniciach s rozsiahlymi možnosťami konektivity, ako je Wi-Fi a HSDPA. Snažíme sa, aby užívatelia mohli zdieľať zážitky jednoducho a ihneď v momente, kedy sa stanú.“

Fotografické vlastnosti lesklého čierneho multimediálneho počítača Nokia N82 zaujmú všetkých cestovateľov a fanúšikov fotografovania. Päťmegapixlový fotoaparát, výkonný xenónový blesk a optika Carl Zeiss spolu s rýchlou aktiváciou fotoaparátu, automatickým zaostrovaním s vyhradeným prídavným svetlom, rýchlym prepínaním medzi fotografiou a videozáznamom v kvalite blízkej DVD – to všetko umožňuje zachytiť všetky okamihy v „dokonalom obraze” i za zlých svetelných podmienok.

Nokia N82 black

Vďaka vysokej rozlišovacej schopnosti fotoaparátu a integrovanej funkcii A-GPS dokáže Nokia N82 k snímkam automaticky priradiť údaje so zemepisnými súradnicami a zobraziť polohu na mape na internete alebo v samotnom zariadení. Užívatelia môžu prenášať svoje snímky alebo videozáznamy priamo z Nokia N82 do služieb ako je Share on Ovi, Flickr alebo YouTube. Vďaka exkluzívnej a bezplatnej inštalácii aplikácie Sports Tracker môžu užívatelia zdieľať informácie o mieste pobytu a cestovnej trase s ostatnými na webovej stránke Sports Tracker, vrátane súradníc snímok. Nokia Sports Tracker je program GPS určený pre smartphony Nokia. Táto aplikácia automaticky ukladá a umožňuje zdieľanie údajov o rýchlosti, vzdialenosti a čase.

Urbanisti objavujú svet

Na predvedenie tejto aplikácie sa niekoľko cestovateľov vydalo do rôznych kútov sveta. Ich cestovným sprievodcom bola Nokia N82 vybavená funkciou GPS. Na webových stránkach www.nseries.com/urbanistadiaries mohli ľudia na celom svete týchto cestovateľov sledovať a zdieľať ich zážitky v reálnom čase prostredníctvom obrazu snímaného zariadením Nokia. Sports Tracker sledoval polohu cestovateľov a označoval miesta odfotených snímok na aktualizovanej mape. Táto počítačová aplikácia sa už stala súčasťou mnohých blogov a webových stránok.

Každý tak môže sledovať a zdieľať cesty, príbehy a obrazové materiály s priateľmi, akoby sám bol jedným z cestovateľov. Sports Tracker bude čoskoro súčasťou aj mnohých mobilných zariadení s platformou S60. Užívatelia môžu zdieľať a porovnávať cestovné či športové trasy s priateľmi a komunitou Sports Tracker. Trasy iných cestovateľov a športovcov dokážu vyhľadávať a prezerať podľa polohy, čo umožňuje nájsť tú najzaujímavejšiu trasu.

Nokia N82 podporuje pamäťové karty microSD až do kapacity 8 GB, schopné uchovať 3600 snímok s vysokým rozlíšením, 5 hodín vysoko kvalitného video záznamu, 6000 pesničiek podľa výberu užívateľa, či všetky dostupné regióny pre aplikáciu Nokia Maps.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu