BenQ-Siemens HHB-700

Skúsenosti s Bluetooth handsfree Elegantné a kvalitné handsfree za rozumnú cenu.

BenQ-Siemens HHB-700 je nástupcom modelu Siemens HHB-600, ktorý som nedávno recenzoval.

HHB-700 je elegantné handsfree s čiernym krytom. Spona, ktoru sa uchytí na ušnici, je umiestnená napevno, na výber máte z dvoch veľkostí v balení. Nasadzovanie slúchadla si vyžaduje cvik.

BenQ-Siemens HHB-700 nedrží na uchu práve najpevnejšie, no na druhej strane, ani po hodine nosenia vás z neho ušnica bolieť istotne nebude. Vďačiť môžete najmä veľmi nízkej hmotnosti slúchadla.

BenQ-Siemens HHB-700 BenQ-Siemens HHB-700

Párovanie: Podržte 6 sekúnd zapínacie tlačidlo, až kým neostane červená LED dióda rozsvietená. Po vyhľadaní handsfree zadajte v mobilnom telefóne kód 0000.

BenQ-Siemens HHB-700 BenQ-Siemens HHB-700

Nabíjanie je indikované stálym červeným svetlom, ktoré po dokončení nabíjania zhasne. Niekoľko sekúnd po zastrčení nabíjačky sa slúchadlo od telefónu odpojí. Konektor nabíjačky je veľmi podobný novému konektoru nabíjačky Nokia, no po jej pripojení slúchaldo nabíjanie nehlásilo.

BenQ-Siemens HHB-700 BenQ-Siemens HHB-700

Prijatie hovoru uskutočníte stlačením hlavného tlačidla. Aktiváciu hlasového ovládanie tiež zabezpečíte stlačením hlavného tlačidla. Hovor ukončíte podržaním hlavného tlačidla. Touto operáciou tiež slúchadlo vypnete. Počas hovoru slúchadlo upozorní aj na ďalší hovor. Stlačením hlavného tlačidla vtedy prepnete na nový hovor a pôvodný podržíte. Potom môžete podržaním hlavného tlačidla nový hovor ukončiť a vrátiť sa k pôvodnému, alebo dvojitým stlačením hlavného tlačidla medzi hovormi prepínať.

BenQ-Siemens HHB-700 BenQ-Siemens HHB-700

Kvalita hovoru je vysoká. Mikrofón je síce na prvý pohľad kvôli umiestneniu náchylný na prievan, no v slabšom vetre ku poklesu zrozumiteľnosti nedochádzalo. Ak sa medzi mnou a telefónom objavila stena, kvalita hovoru narušená nebola. Dosah medzi dvoma bežnými miestnosťami je zaručený.

Cena: 1 990 Sk (Roden, s. r. o.)

- produktová stránka

BenQ-Siemens HHB-700 BenQ-Siemens HHB-700

Záver

Slúchadlo BenQ-Siemens HHB-700 ma milo prekvapilo cenou i kvalitou hovoru. Ovládacích prvkov je oproti HHB-600 našťastie menej a sú aj lepšie nahmatateľné. Tiež sa mi páči červená dióda indikujúca rôzne stavy. V pohotovostnom stave blikne každé 3 sekundy. Kritiku si zaslúži veľmi pevná konštrukcia a použitie výhradne tvrdých materiálov. Konkurencia sa už naučila pracovať s mäkkými plastmi a rôznymi pohyblivými prvkami, ktoré sú na uchu oveľa príjemnejšie a umožnia nosenie dôkladnejšie prispôsobiť.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 07.04.2006 - 00:21

Fizzy: Riso, skusal si ho aj v aute na dialnici (nie v meste) alebo na hlavnom namesti ze ako je pocutelny hovor?

anonymous07.04.2006 - 22:05 Trvalý odkaz

riso: tak som sa so sluchadlom "hral" dnes cely den. maximalna hlasitost je dobra, urcite podstatne lepsia, nez napriklad z Nokie 6280, ku ktorej mam HF pripojene. Podotknem este, ze zvonenie prichadzajuceho hovoru pocut rovnako aj v sluchadle. Ale to je vecou daneho mobilu.

anonymous10.04.2006 - 17:38 Trvalý odkaz

riso: posledny vikend som HHB-700 pouzival takmer neustale a musim povedat, ze po case som si zvykol mat ho na usnici aj niekolko hodin. takto dlho som nevydrzal nosit snad ziadne ine handsfree.

Celá diskusia 4 príspevky