Orange: audit preukázal líderstvo Orangeu v biznis segmente

Tlačová správa:

Bratislava, 18. marec 2008 – Spoločnosť TNS AISA zverejnila výsledky piateho nezávislého telekomunikačného auditu trhu T-Audit. Cieľom prieskumu je kontinuálne sledovať podiely telekomunikačných operátorov na podnikovom trhu, vybavenosť a znalosť hlasových, dátových a internetových služieb a plány na ich využívanie do budúcnosti. Vedúce postavenie na trhu mobilných telekomunikačných služieb pre firemných zákazníkov si udržala spoločnosť Orange Slovensko, nakoľko až 63% firiem deklaruje že Orange je ich hlavným operátorom, pričom až 62% všetkých firemných SIM kariet patrí Orangeu.

Z celkového podnikového segmentu na Slovensku takmer 93% firiem používa mobilné telefóny. V porovnaní s minulým rokom sa používanie mobilných telefónov zvýšilo o 3%, pričom penetrácia sa zvýšila vo všetkých sledovaných segmentoch firiem. Až 62% všetkých firemných SIM kariet patrí spoločnosti Orange Slovensko, 36 % SIM kariet v podnikovom segmente je od spoločnosti T-Mobile Slovensko a 2% SIM kariet v tomto segmente patrí spoločnosti Telefónica O2 Slovakia. Využívanie služieb všetkých troch operátorov potvrdilo 16% podnikov. Až 63% firiem, ktoré využívajú mobilné služby, deklaruje, že Orange je ich hlavným a najčastejšie využívaným operátorom.

Kombinácia vysokej penetrácie na celom trhu a veľmi nízkeho dopytu medzi firmami, ktoré doposiaľ mobilné telefóny nevyužívajú, svedčí o nasýtenosti trhu. Ak by aj všetky firmy, ktoré deklarujú, že začnú mobilné telefóny používať, začali služby mobilných operátorov naozaj využívať, penetrácia by sa zvýšila o menej ako 1%. Na druhej strane, 7% súčasných užívateľov mobilných telefónov deklaruje záujem zaobstarať si viac mobilných telefónov.

Syndikovaný prieskum T-Audit spoločnosti TNS AISA Slovakia sa realizuje už od roku 2003 a poskytuje jedinečné informácie o slovenskom telekomunikačnom trhu a jeho vývoji na základe mapovania vybraných firiem. Medzi sledovanými firmami sú zastúpené všetky trhové segmenty podľa počtu zamestnancov, regiónu pôsobnosti ako aj oblasti podnikania, celkovo 893 podnikov v roku 2007.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu