TIP: YouTube v mobile oficiálne

Server s najväčšou databázou rôznych videí, YouTube.com, ktorý je známy na celom svete, 24. januára 2008 predstavil mobilnú verziu tejto stránky, pomocou ktorej si používatelia budú môcť pozrieť ich obľúbené videá aj na displeji mobilu.

Mobilná verzia sa nachádza na adrese m.youtube.com a je na nej prístupná už väčšina videí, ktoré sa nachádzajú na klasickej verzii YouTube.com

Aby ste mohli prezerať videá na displeji mobilu, budete potrebovať mobil, ktorý podporuje streamovanie videa.

Server YouTube.com zároveň predstavil aj Java aplikáciu, ktorá takisto umožní prezeranie videí na mobile. Je však prístupná len pre používateľom vo Veľkej Británii a Spojených štátoch a podporuje len tieto mobilné telefóny: Sony Ericsson K800i, W880i, Nokia E65, Nokia N95, Nokia N73, Nokia 6110 navigator a Nokia 6120 classic.

Java aplikáciu YouTube stiahnete z m.youtube.com/app, ale pri pokuse stiahnuť ju z iného než odporúčaného mobilu som sa dočítal: "Sorry, your phone is not curently on our list of supported models. We are working hard to expand this so please check again soon."

Tip: Prečítajte si staršiu Novinku o prehrávači emTube pre telefóny s OS Symbian. Ten dokáže vyhľadávať, sťahovať aj prezerať priamo YouTube videá vo formáte FLV!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu